Slet den omgående - mail fra MitID er fup!

112

03/3/23 | 07:55

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Det kan kan koste dig en formue.

Når man får en mail fra MitID, vil de fleste nok reagere ret hurtigt, så de ikke risikerer at misse en vigtig deadline.

Men hvis du har fået en mail fra en afsender, der ikke engang kan finde ud af at skrive MitID rigtigt, så er der nok alligevel mange, der godt kan gennemskue, at det er svindel.

Ikke desto mindre, kan man jo blive forstyrret, man kan blive panisk eller der kan være noget helt tredje, der kan være årsag til, at man ikke lige lægger mærke til de sproglige fejl i mailen og adressen, så derfor får du her en advarsel mod en specifik mail, der er i omløb.

Afsenderen er M.i.t-I.D mgantar@ns.sympatico.ca, og i mailen står der ifølge Fjordavisen.nu:

Kære kunde MitID-bruger

Vi integrerer gerne din MitID digitale nøgle
Din digitale nøgle er nu deaktiveret på grund af tab af dine personlige oplysninger, så alle dine aktiviteter er begrænset, og du kan ikke foretage online køb.
Vi informerer dig om, at for at genstarte dit MitID, skal du angive dine oplysninger og gennemføre proceduren.
MitID Web Services Team!
________________________________________

For at genaktivere din digitale nogle
• Normalt efter validering af dine oplysninger kan genaktiveringen af dit identiske svage MitID tage mellem 10 minutter og 30 minutter.
• Når du validerer operationen, kan du bruge din identifikator normalt.
MitID-tjenesten takker dig for din forståelse, og hvis du har spørgsmål, skal du kontakte os eller bruge livechatten med vores support.
Du har modtaget denne mail, fordi du har en konto på mitid.dk siden. Dette er en transaktionsbesked, du kan ikke afmelde den.

Mailen er fup og har udelukkende til formål at franarre dig personlige oplysninger, som i sidste ende kan ende med at koste dig en formue.

Oplysningerne, svindlerne forsøger at få fat i, kan nemlig sandsynligvis give dem adgang til dine private konti og meget andet.