Sad fast i støvsugerrør: Måtte ringe 112

112

29/02/2024

Illustrationsbillede: Shutterstock
Illustrationsbillede: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er næppe, som du tror ...

Nogle opkald er mere mindeværdige end andre.

Måske bliver du ringet op af en datter, der fortæller, at du skal være bedsteforælder. Måske ringer de fra Lotto og siger, du er blevet millionær. Måske har du fået det job, du så gerne ville have.

Der er selvfølgelig også mange opkald, der går i glemmebogen så snart, du har lagt røret på, men forleden kom der et opkald ind til 1-1-2, som modtageren nok vil huske i en rum tid.

Det var nemlig en ældre kvinde, der ringede og fortalte, at hendes mand var i store smerter og havde akut brug for hjælp.

Sydøstjyllands Brandvæsen sendte flere brandfolk afsted med fuld udrykning, men da de nåede frem, er der ikke noget sige til det, hvis nogle af brandmændene måtte trække lidt på smilebåndet.

Det skadelige støvsugerrør

Indsatsleder Aqqaluk Petersen fortæller til TV2 Østjylland, at der nemlig ikke var tale om en ligefrem livstruende situation, ligesom der heller ikke var behov for at hive brandslangerne frem.

Det viste sig nemlig, da brandvæsnet var på vej ud til adressen, at den ældre kvindes mands hån sad fast i røret til en støvsuger.

Petersen forklarer videre, at det var en teleskopstang, som kan forkortes og forlænges, og mandens hud mellem tommel- og pegefinger havde sat sig fast i den forbindelse.

Aqqaluk Petersen var løbende i kontakt med en sundhedsfaglig medarbejder på vagtcentralen, som kunne følge med direkte fra anmelderens hjem via en video-forbindelse.

Da brandvæsnet nåede frem, blev manden hurtigt befriet fra støvsugerrøret ved hjælp af noget opvaskemiddel.

Aqqaluk Petersen beskriver selv oplevelsen som en af de mere usædvanlige indsatser, ligesom en nabo nok kunne have hjulpet manden med den fastklemte hånd. Når alt det er sagt, så anerkender indsatslederen naturligvis, at manden havde store smerter, og at den ældre kvinde følte, at det rigtige i situationen var at ringe til alarmcentralen.