Politiet klar med særlig indsats - går efter disse danskere i weekenden

112

03/11/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Fredag aften "falder sneen".

Igen i år afholdes de traditionsrige "Snefaldsfester" på mange restauranter og værtshuse landet over i forbindelse med "J-dagen".

Politiet markerer frigivelsen af julebryggen med en landsdækkende målrettet indsats rettet mod spiritus-/narkotikakørsel. Indsatsen afholdes i dagene fra fredag den 3. november til søndag den 5. november 2023.

Politiet vil være tilstede alle dage og udføre kontroller i anledning af frigivelsen af julebryggen.

Politiassistent ved Rigspolitiets Koncernkommunikation, Christian Berthelsen opfordrer derfor til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal holde sig ædru og køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus eller tog hjem.

"Vi må nok forvente, at se rigtig mange mennesker i gadebilledet henover weekenden med start fredag, simpelthen pga. frigivelsen af julebryggen. Sidste år så vi mange festglade mennesker, hvor der generelt var en rigtig god stemning, og det forventer vi også i år. Vi vil være synlige i gadebilledet og byde folk velkomne, og håber at de får en fantastisk aften, men også tænker sig om og lader bilen stå og trække cyklen hjem", udtaler Christian Berthelsen.

Voldsomme tal fra sidste år

Ved den tilsvarende indsats i 2022 blev der landet over i løbet af 3 kontroldage sigtet 74 spirituspåvirkede førere, hvoraf 19 var involveret i færdselsulykker.

I 2022 blev 29 personer dræbt og 160 kom alvorligt til skade i spiritusulykker. Hovedparten af de, der kom til skade i en spiritusulykke, var selv påvirkede.

Set over de sidste 10 år er der generelt sket et fald i antallet af dræbte og alvorligt tilskadekomne personer i trafikuheld, hvor der har været alkohol involveret, hvilket er enormt positivt" udtaler Christian Berthelsen, "men for at vi kan fortsætte en positiv udvikling kræver det ikke alene politiets tilstedeværelse - det kræver at hele samfundet - os alle sammen - tager ansvar og hjælper til for at forhindre spirituskørsel", fortsætter han.

Gode råd for at forhindre spirituskørsel

  • Aftal hvem der kører hjem - og så holder chaufføren sig ædru

  • Brug offentlig transport - tag eksempelvis en taxa, bussen eller toget

  • Se om du kan tale vedkomne fra at køre - alternativt tag nøglerne til bilen

  • Tilbyd evt. overnatning

  • Ring til politiet, hvis du har en mistanke om, at der køres spirituskørsel