Politiet gør klar til kamp - skærpet strafzone i stort område søndag

112

20/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Den vil gælde i 14 timer.

Københavns Vestegns Politi indfører en tidsbegrænset skærpet strafzone for at forebygge utryghedsskabende kriminelle handlinger før, under og efter den kommende superligakamp mellem Brøndby IF og FC København på Brøndby Stadion søndag den 24. september klokken 14.

Den skærpede strafzone vil gælde fra kl. 8 til kl. 22. Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

En skærpet strafzone medfører, at visse former for kriminalitet – fx vold, hærværk og grov forstyrrelse af den offentlige orden – begået i zonen kan straffes med op til dobbelt straf.

”Fodboldkampe skal være en hyggelig sportsbegivenhed for alle, men vi har desværre set, at visse fangrupperinger aktivt søger konfrontation og forvandler stadionområdet til en konfliktzone med vold og ballade – og det skal en skærpet strafzone modvirke,” siger politiinspektør Mogens Lauridsen, Københavns Vestegns Politi.

Høj risiko

Han tilføjer, at politiet anser søndagens kamp for en højrisikokamp med risiko for, at der kan opstå et ekstraordinært kriminalitetsbillede i stadionområdet.

”Vi vurderer, at en skærpet strafzone vil være med til at skabe tryghed for beboere i området, fredelige familier og tilskuere, som skal til denne fodboldkamp, og hindre uroligheder, vold og ballade,” siger politiinspektør Mogens Lauridsen.

I en skærpet strafzone kan vold mod tilskuere, frivillige stewards på stadion og politiet med videre straffes med op til det dobbelte.

Ved den seneste kamp den 14. maj mellem Brøndby IF og FC København blev et antal politifolk i tjeneste angrebet med skub, fyrværkeri, brosten og vejskilte omkring Brøndby Stadion. Da de to hold mødtes i oktober 2021 blev politiet før og efter kampen angrebet med kasteskyts og fyrværkeri, og efter kampen blev stadionkontrollører angrebet med slag og kasteskyts. 

Her gælder zonen

Den skærpede strafzone gælder på stadion og et område omkring stadion afgrænset af Park Allé, Motorring 3, Holbækmotorvejen, Bygaden, Præstegårdsvej, Seminarievej, Bygaden og Park Allé.

Grafik: Københavns Vestegns Politi