Pas på med at svare: Dette skal du være opmærksom på, hvis du får en seddel i forruden

112

28/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan ende med at koste dig dyrt.

"Undskyld, jeg har ramt din bil. Tag en kopi af kørekortet og send det på sms, så ordner vi det."

Det, der egentlig kunne lyde som en besked der kommer ud af medmenneskelighed, efter en påkørsel, viser sig nu at være noget helt andet.

I Sverige har politiet nemlig slået alarm om en ny snedig form for svindel, der benytter sig af folkets tillid og hjælpsomhed.

Det skriver SVT.

Indsamler dine data

Svindlerne efterlader en besked på bilruder, hvor de påstår, at de ved et uheld har ramt bilen og opfordrer ejeren til at sende en kopi af sit kørekort via SMS for at "ordne sagen."

Dette smarte trick er en fræk metode til at indsamle personlige data, advarer politiet.

Advarslen, som politiet har udsendt på sociale medier, illustrerer en stigende kreativitet blandt svindlere, der udnytter hverdagens situationer til at fremme deres skumle agendaer.

Kan misbruges yderligere

Politiet understreger, at hvis billedet på kørekortet falder i de forkerte hænder, kan det misbruges yderligere, for eksempel i online handel og andre former for bedrageri.

De opfordrer kraftigt til årvågenhed og til at tænke sig om en ekstra gang, før man sender personlige oplysninger til ukendte parter.

Det er en påmindelse om, at ikke alle umiddelbare venlige handlinger er, hvad de udgiver sig for at være, og at en sund skepsis ofte er nødvendig i mødet med den slags tricks.