Kvinde låste sig inde i sin bil, da hun blev standset af politiet: Måtte tilkalde autohjælp for at få hende ud

112

26/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Når man ser på listen over overtrædelser, giver det lidt mere mening, at hun ikke var så interesseret i at snakke med ordensmagten ...

Vi ved godt, at vi ikke må tale i håndholdt telefon, imens vi kører bil.

Måske har du gjort det alligevel, men du har nok hurtigt lagt den vane fra dig, hvis du er blevet standset af politiet midt i samtalen.

Det giver nemlig både et klip i kørekortet, en bøde på 1500 kroner samt et lovpligtigt bidrag til Offerfonden på 500 kroner.

Onsdag formiddag fik en patrulje fra Midt- og Vestsjællands Politis færdselsafdeling øje på en kvinde, der netop kørte og talte i håndholdt telefon, og derfor blev bilisten selvfølgelig standset.

Men det, der kunne have været en relativt simpel udstedelse af en bøde, skulle hurtigt vise sig at blive noget mere kompliceret, kan man læse i politikredsens døgnrapport.

Låste sig inde

En ting var, at kvinden som nævnt kørte og talte i håndholdt telefon, men hun brugte heller ikke sikkerhedssele.

Derudover var der heller ikke nogen gyldig forsikring på bilen, alle dæk var nedslidte - og så var der heller ikke nnogen bagrude i bilen.

Kvinden nægtede imidlertid at oplyse, hvem hun var, og valgte i stedet at barrikadere sig i sit køretøj ved at låse sig inde i bilen.

Derfor var politiet nødt til at få fat i en autotransport, der kunne hjælpe med at få bilen låst op.

Kvinden blev anholdt, taget med til blodprøve for at se, om hun var påvirket - og så fik også lige en sigtelse for overtrædelse af knivloven med sig, da der blev fundet to foldeknive i bilen.