Over 2400 anmeldelser i samme kreds: Politiet advarer inden de varme måneder

112

29/05/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

De gode arbejdsbetingelser er på vej.

Det kan ske i parken, i køen eller sågar midt på gaden.

Uden du opdager det, har en langfingret lommetyv stjålet din telefon eller pung fra din taske eller lomme.

Tal fra Københavns Politi viser, at det desværre sker hver eneste dag. I årets første fire måneder har Københavns Politi modtaget 2.435 anmeldelser om lommetyveri, hvilket er lidt færre end i samme periode sidste år.

De gode arbejdsbetingelser er på vej

I takt med det varmere vejr er der kommet flere mennesker i gaderne, hvilket giver gode arbejdsbetingelser for lommetyvene.

Samtidig vil der de kommende dage være rigtig mange forsamlet i forbindelse med Distortion, og politikommissær Mathias Holm opfordrer til, at man er meget opmærksom på, hvordan man opbevarer sine værdigenstande, når man færdes rundt i byen.

”Lommetyvene er ofte der, hvor der er mange mennesker samlet, og det vil der være i forbindelse med Distortion-festerne. Det kan også være i butikker, i handelsgader eller ved stoppesteder i den kollektive trafik. Det simple, men ret gode råd er, at en forlomme er bedre end en baglomme, men det bedste er en inderlomme. Hvis du har en taske, så hold den lukket og bær den gerne på armen, eller hæng den foran dig på brystet, hvis det er en rygsæk,” siger Mathias Holm.

Arbejder sammen

Samtidig gør Mathias Holm opmærksom på, at nogle lommetyve arbejder sammen.

Den ene afleder borgerens opmærksomhed, mens den anden stjæler fra borgerens taske eller lomme.

”Vi har set flere eksempler fra bl.a. rulletrapper på togstationer, hvor lommetyvene trykker nødstop, så rulletrappen går i stå. Det kan så være samme person eller en medgerningsmand, der benytter forvirringen til at stjæle værdigestande fra de folk, der står på trappen. Det er meget professionelt, så jo mere vi kan gøre borgerne opmærksomme på lommetyvenes arbejdsmetoder, jo mere kan vi forhåbentligt forebygge og forhindre,” siger Mathias Holm.

www.politi.dk er der samlet en række gode råd til forebyggelse af lomme- og tricktyveri. For eksempel er det en god idé at råbe op, hvis du bliver udsat tyveri. Det tiltrækker opmærksomhed, så andre ser, hvad der foregår, og det kan skræmme tyven væk.

Find flere gode råd samt indsigt i nogle af tyvenes kendte metoder her.