Mand finder mine med metaldetektor: Så må politiet rykke ud

112

06/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Manden fandt minen i en skov nær Haderslev og tog den med hjem.

Mandag måtte EOD sprænge en mine og en detonator fra Anden Verdenskrig i en have i Esbjerg. En borger havde fundet genstandene i en skov og fragtet dem hjem på sin bopæl.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse

Syd- og Sønderjyllands Politi måtte sammen med Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste EOD mandag rykke ud til en borger på Grønvangsvej i Esbjerg, der havde fundet en tysk mine og en detonator fra Anden Verdenskrig på en gå tur i skoven.

Søgte med metaldetektor

Borgeren havde søgt med en metaldetektor i en skov ved Haderslev, hvor han fandt genstandene. Efter fundet tog han genstandene med hjem, hvorefter han kontaktede myndighederne.

 "Der var tale om en tysk mine og en detonator fra Anden Verdenskrig. Vi foretog en grundig vurdering af situationen i samråd med EOD, der pegede på, at detonatoren var så kraftig, at den ved forkert håndtering kunne forårsage voldsomme kvæstelser på personer." oplyser politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Sprængt i et hul i haven

Derfor trådte politiet og EOD til og fik sprængt begge dele i et hul i mandens have

"EOD sprængte efterfølgende genstandene i et hul i mandens have, uden at der var behov for evakuering af borgere," oplyser politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

 Selvom denne borger ikke kom til skade advarer politiinspektøren på det kraftigste andre borgere mod at gøre noget tilsvarende.

 "Opdager man mulige miner, granater, kraftigt fyrværkeri eller andre farlige genstande, skal man lade dem ligge og i stedet omgående kontakte myndighederne. Det kan være yderst farligt selv at forsøge at røre ved genstandene eller forsøge at flytte dem," understreger Tage Jehn.