Elsker du også jordbær og blåbær? Sådan finder du de mest friske hos købmanden

Mad og drikke

20/06/2024

Screenshot: TikTok @naptown_thrifts
Screenshot: TikTok @naptown_thrifts

Skrevet af Emil B.

Bruger du det trick?

Jordbær og blåbær bliver jævnligt udråbt som en superfood, og under en indkøbstur har en kvinde delt et trick, der sørger for de mest friske jordbær og blåbær.

Og dét gik hurtigt viralt.

I videoen deler kvinden præcis, hvordan hun gør, sådan at hendes bær holder bedst muligt. Hun giver først en smule baggrund for det og nævner, at når hendes mand køber forskellige bær, holder de langt længere, end når hun selv køber bær.

Og hvad er hemmeligheden for de friske bær så? Hun siger, at hendes mand altid vender bunden i vejret på den lille plasticcontainer, og derefter køber han den, hvor ingen eller så få bær som mulig er klistret fast til bunden. 

Brugerne er ellevilde

I kommentarsporet under videoen er folk også meget begejstret for hende trick.

En skriver "Har gjort dette i årevis. Jeg vil stå og tjekke dem alle sammen, indtil jeg får den rigtige,” og til det tilføjer en anden person: "Jeg gør altid dette, især med tomater."

En tredje virker helt opløftet over at se en anden gøre det: “lmfao yup dette er tricket!!! Jeg analyserer hver æske med bær som en videnskabsmand.”

Andre tricks til at finde frisk frugt

Brugerne deler også andre måder at holde frugt og grønt friskt på. En skriver: "Alt, der er muggent, overmodent eller smadret, bliver lagt tilbage. Du kan også lugte dem. De skal lugte lidt sødt, ingen dårlig lugt eller sygt søde lugte.”

Og de har også simple metoder til at holde det friskt ved hjemkomst: "godt tip! mit bedste tip er at lægge dem i blød i vand med grapefrugtfrøekstraktpulver, de holder i uger!” deler en.

"Vask dem i eddike og vand derhjemme, tør og opbevar dem lufttæt, de holder længe," råder en anden.

"Opbevar dem i murerkrukker, når de er renset og stilke fjernet. Bogstaveligt talt vil vare evigheder,” siger en tredje.