Lille by hærget af høje brag - borger så, at noget blev kastet ud af en bil

112

22/11/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Da politiet fandt frem til bilen og dens ejer, fandt de årsagen til de mange brag.

Natten til mandag blev der kastet flere kanonslag i Saksild tæt på Odder, og to postkasser blev sprængt i luften.

En kvik borger opdagede, at et kanonslag blev smidt ud af vinduet på en bil, og han noterede hurtigt nummerpladen og gav oplysningerne til politiet.

I første omgang lykkedes det ikke politiet at finde frem til bilen, men omkring middagstid aflagde en patrulje fra lokalpolitiet i Odder et besøg hos en 19-årig mand i Beder.

Hans bil havde den nummerplade, som vidnet havde noteret, og inde i køretøjet lå 71 kanonslag, der alle blev beslaglagt af betjentene.

Det skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Den 19-årige erkendte, at han havde kørt rundt med nogle venner om natten, og at det var ham, der havde sprængt postkasserne i stykker. Han blev derfor sigtet for hærværk og for at overtræde fyrværkeriloven.

Episoden i Saksild kommer efter en periode, hvor flere østjyske byer har været hårdt plaget af høje brag fra ulovligt fyrværkeri.

For nylig fortalte vicepolitiinspektør for forebyggelse ved Østjyllands Politi, Camilla Nielsen, til TV2 Østjylland, at politikredsen i oktober modtog flere anmeldelser om affyring af kanonslag end normalt.

"Desværre oplever vi i politikredsen, at der er en øget tendens til, at man fyrer meget kraftige kanonslag af. Vi har blandt andet fået anmeldelser fra Aarhus, Lystrup, Hjortshøj, Haarup," sagde hun.

Om den nu sigtede 19-årige også står bag nogle af de andre episoder rundt om i Østjylland, vides ikke.