Kæmpebøde til hospitalscafé: Så klamt var der

112

15/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Man skulle ellers tro, en café på et hospital havde styr på det med hygiejne ...

Man skulle tro, at en café på et hospital kunne finde ud af det med hygiejne - det er i hvert fald ikke ligefrem, fordi der ikke er eksperter i huset, der kan hjælpe med gode råd.

Alligevel har patienter, sygeplejersker og andre på Rigshospitalet været i risiko for at finde spor af både støv og spindelvæv i deres kaffe og kage.

Fødevarestyrelsen var nemlig en tur forbi Espresso House på Rigshospitalet i starter af februar, og det blev til en alt andet end godkendt kontrol.

Efter en times kontrol blev caféens glade smiley fra forrige besøg nemlig vekslet til en særdeles utilfreds en af slagsen, og når man læser rapportens detaljer, kan man egentlig godt forstå hvorfor.

Her har kontrollanterne nemlig skrevet, at virksomhedens diskområde (hvor der bliver produceret diverse kaffer og udleveret fødevarer) samt i en åben montre, hvor der blev opbevaret forskellige slags tørkage, befinder sig under nogle lamper, der havde "massive ansamlinger af støv".

Derudover var der tykke belægninger af støv, og enkelte steder spindelvæv, da kontrollørerne efterså ledninger og skinner i loftet.

Risikoen ved de to ovenstående punkter er, at støv og spindelvæv kan drysse ned i fødevarerne.

En bøde på 10.000 kroner var en realitet, men faktisk blev der fundet noget endnu klammere.

I kølemontren kunne Fødevarestyrelsens udsendte nemlig konstatere, at der var "mel-agtige hvide, små pletter, der kunne tyde på skimmelvækst" på indersiden af låget og på en fastmonteret pelxiglasskærm.

Espresso House forsikrede dog Fødevarestyrelsens fremmødte om, at caféen er på sagen med at få tingene bragt i orden.

Kilde: findsmiley.dk