To medarbejdere faldt i kar med chokolade: Mars får bøde på 100.000 kroner

Udland

14/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Begge medarbejderne overlevede, men måtte hastes på hospitalet.

En Mars Wrigley-fabrik er blevet idømt en bøde, efter at to arbejdere faldt ned i et kar med chokolade og næsten druknede.

Det skriver Ladbible

Sidste juni, på Elizabethtown M&M/Mars-fabrikken i Pennsylvania, USA, faldt to medarbejdere - ansat af et eksternt entreprenørfirma - ned i den delvist fyldte chokoladetank, mens de udførte vedligeholdelsesarbejde.

Faldt i tank med chokolade

Beredskabsfolk var i stand til at befri de to medarbejdere ved at skære et hul i bunden af ​​tanken, sagde embedsmænd, og begge blev bragt til hospitaler, den ene med helikopter.

Chokoladetanken blev brugt til at blande ingredienser til Dove-chokolade. 

Occupational Safety and Health Administration (OSHA) sagde, at arbejderne ikke var autoriseret til at arbejde i tanke og ikke var uddannet i de korrekte sikkerhedsprocedurer for udstyret. 

OSHA har idømt fabrikken en bøde på mere end $14.500 (100.646 kroner)

Risiko for død eller alvorlig fysisk skade

Hele hændelsen er beskrevet i den rapport som OSHA har fået udarbejdet

"Arbejdsgiveren leverede ikke beskæftigelse og et ansættelsessted, der var fri for anerkendte farer, der forårsagede eller sandsynligvis ville forårsage død eller alvorlig fysisk skade på medarbejdere. En medarbejder deltog i kontrollen af Dove chokolade 20 mikron tanken. Arbejdsgiveren sikrede sig ikke, at medarbejderen havde kendskab til typen og størrelsen af opgaven." står der i tilsynsmyndighedens rapport som fortsætter: 

"Ansatte hos en ekstern arbejdsgiver, I.K. Stoltzfus Service Corp., rensede tanke, inklusive Dove chokolade 20 mikron tanken, ejet af onsite/værtsarbejdsgiveren, Mars Wrigley. Værtsarbejdsgiveren forsynede ikke den eksterne arbejdsgiver med den korrekte energikontrolprocedure eller arbejdsgodkendelsestilladelse, der omfattede verifikation af medarbejdernes arbejdskvalifikationer"

En talsmand for Mars Wrigley sagde:

"Sikkerheden for vores medarbejdere og eksterne entreprenører er en topprioritet for vores forretning. Som altid sætter vi pris på OSHA's samarbejdstilgang til at arbejde sammen med os om at udføre efterhandlingsgennemgangen."