336 bilister kørte i den samme fotofælde

112

15/02/2023

Foto: Arkiv, presse-fotos.dk
Foto: Arkiv, presse-fotos.dk

Skrevet af J. Bøgen

For otte af dem blev det en ekstra dyr oplevelse.

Fartfælder er i den grad noget, der deler vandene blandt Danmarks bilister.

Nogle ser det som et kærkomment redskab til at forbedre trafiksikkerheden, imens andre ser det som et tiltag, der bare skal skrabe penge ind til statskassen.

Uanset ens holdning til politiets fotovogne, så er der intet mindre end 336 bilister, der nu skal til lommerne efter en fartkontrol lørdag.

Og det vildeste af det hele: De blev alle sammen fanget i den samme fotofælde.

Det skriver netmediet Boosted.dk.

Tung fod på motorvejen

Man skulle måske tro, at de mange forseelserne var blevet registreret i et byområde eller på en landevej, hvor hastighedsgrænsen kan komme helt ned til 40 kilometer i timen i det østjyske.

Men det var faktisk ved Tilst på Østjyske Motorvej i nordgående retning, at bilisterne måske havde for trætte ben til at løfte foden lidt fra speederen.

På denne del af motorvejen er den tilladte hastighed 110 kilometer i timen, og det kunne langt størstedelen af de mere end 6000 bilister, der passerede fotovognen, trods alt finde ud af.

Men der var altså 336, der ikke var opmærksomme nok, og de kan nu se frem til en "hilsen" fra politiet.

For otte billister bliver det en endnu dyrere affære. De kørte nemlig over 144 kilometer i timen, og det betyder, de har overskrevet den tilladte hastighed med 30 procent. Det udløser et klip i kørekortet, som kommer til at stå i politiets systemer i tre år, før det forsvinder.