Forfærdeligt fund på feriestrand: Hovedløst barnelig skyllet i land

112

11/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Politiet har en teori om, hvad der kan være sket.

Politiet efterforsker fundet af et 'hovedløst' barns lig på en spansk strand.

Resterne af barnet, der menes at være mellem to og tre år, blev opdaget på sandet tidligt i morges på en strand i Costa Dorada-feriestedet Roda de Berà i Tarragona-provinsen på østkysten.

En kommunal rengøringsassistent gjorde det dystre fund og advarede sine chefer, som ringede til politiet.

Liget af barnet, der siges at mangle andre kropsdele såvel som dets hoved og menes at være blevet skyllet op på stranden fra vandet, menes at være i en nedbrydningstilstand.

Civilvagtsofficerer har afspærret området og flytter lokale og feriegæster videre til andre områder af sandet, før en undersøgelsesdommer giver tilladelse til at fjerne liget.

Kan være druknet migrant

Roda de Beràs borgmester Pere Virgili er blevet citeret i lokal presse for at sige, at den unge kunne have været på en migrantbåd, der kæntrede i Middelhavet.

Rådhuset sagde i et tweet: "Vi informerer om, at liget af et to til tre-årigt barn i morges blev fundet på kystlinjen på Costa Dorada-stranden. Området er afspærret, og embedsmænd venter på, at dommeren godkender fjernelsen af ​​liget. Vi beder offentligheden om at undgå området."

Virgili fortalte El Pais: "En operatør har set, hvad han troede var et to- eller treårigt barn."

Borgmesteren sagde, at rådsmedarbejderen så barnet lægge ansigtet opad, hvilket i første omgang gav indtryk af, at det var en dukke.

"Han er ikke iført det rigtige tøj til at være på stranden," tilføjede Virgili og forklarede, at liget var klædt i "en bodysuit, en slags træningsdragt og en jakke".

En talsmand for civilgarden sagde: "Alt, vi kan bekræfte i øjeblikket, er, at liget af en baby er blevet fundet på Roda de Berà-stranden i Tarragona-provinsen. Alarmen blev slået klokken 8.50 i morges. Sagen er stadig under undersøgelse."

Troede, det var en dukke

Det er underforstået, at nogle af de første mennesker, der opdagede de menneskelige rester, først troede, at de så på en dukke på grund af kroppens nedbrudte tilstand og ikke kontaktede politiet.

Det blev bekræftet, at det var et barns lig, da civilvagtofficererne ankom.

Resterne blev fjernet omkring kl. 11.30 lokal tid efter retsgodkendelse.

En obduktion vil finde sted i de kommende timer for at forsøge at fastslå dødsårsagen.

Roda de Berà ligger 25 minutters kørsel nord for Tarragona. Barcelona ligger lidt over en times kørsel nordpå.

Byen, der er kendt takket være sin romerske bue, var hovedsageligt udelukkende dedikeret til landbrug indtil anden halvdel af det 20. århundrede, hvor den blev et vigtigt turiststed på Costa Dorada.

Kilde: Daily Mail