Derfor skal du sætte en hængelås på dit telt

112

19/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det kan virke nytteløst, men der er en rigtig god grund til det!

Lange aftener, høje temperaturer og minimalt med nedbør.

Den seneste tid har budt på noget nær perfekt vejr til at få luftet teltet og tage på camping (hvis man ser bort fra, at man mange steder ikke kan grille/tænde bål), men sådan en telttur kan hurtigt udvikle sig til en rigtig dårlig oplevelse.

For hvis du vælger at tage dig en gåtur, risikerer du at komme tilbage til et gennemrodet telt, hvor alle dine værdigenstande er blevet taget af tyveknægte.

Og det er ikke engang det værste: For der er en overhængende risiko for, at forsikringen ikke dækker indbruddet, som det jo sådan set er.

Har du låst af?

Det kan virke omsonst at sætte en hængelås på et telt, som jo kan skæres i stykker med en hvilken som helst kniv.

Men det ændrer ikke på, at du skal sikre dig at have en hængelås på teltet, hvis du vil have en chance for at få forsikringen til at hjælpe dig i tilfælde af indbrud.

LB Forsikring har i forbindelse med festivalsæsonen lavet en undersøgelse blandt deres medlemmer, hvor hele 82 procent svarer, at de ikke er klar over, at en hængelås på teltet faktisk er et krav for, at forsikringen dækker et eventuelt indbrud.

Og selvom undersøgelsen er lavet med fokus på festivaller, er det meget sigende, at kun 11 procent af de, der svarer på undersøgelsen, sørger for at sætte enten hængelås eller en anden form for lås på teltet, når de forlader det.

Faktisk er det værd at have sig for øje, at reglen også gælder campingvogne. Nuvel, stort set alle den slags vogne kommer med en indbygget lås til døren, men hvis du for eksempel har et fortelt sat op, så er det præcis de samme regler som ved andre telte:

Lås på, ellers dækker forsikringen ikke.

5 tips til at undgå tyveri fra dit telt

  • Lad dyre ting blive hjemme. Indboforsikringen dækker f.eks. ikke penge og smykker, som stjæles fra teltet. 

  • Teltet skal være lukket og aflåst, når du ikke er i teltet. Husk også, at du skal opholde dig på pladsen og sove i teltet, ellers er dit telt ikke forsikret (den sidste del gælder specifikt for festivalgængere)

  • Lad ikke dine ting være synlige. Blive mobil, kamera eller lign. stjålet fra teltet, fordi de er synlige gennem teltets vindue, dækker forsikringen ikke. 

  • Pas på lommetyve og hold opsyn med dine ting. 

  • Husk også, at hvis du får stjålet noget, skal du anmelde det til politiet.