Hvad koster det at overtræde afbrændingsforbuddet? Torsdag aften fik grillentusiast svaret

112

16/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvad der skulle have været en hyggelig grillaften endte i stedet med en sigtelse.

Fredag morgen er der afbrændingsforbud i 15 kommuner rundt om i landet - enten i hele kommunen eller i dele af den.

Og det kan blive en rigtig dyr fornøjelse at se stort på forbuddet. Det må tre mænd sande, efter de valgte at tænde for en kulgrill.

To mænd og en dreng valgte nemlig at tænde for grillen på en shelterplads i et skovområde ved Nysø Syd ved Varde, som siden torsdag morgen kl. 9 var omfattet af afbrændingsforbud.

Politiet fik en anmeldelse om, at der foregik noget, er ikke overholdt forbuddet, og da politiet nåede frem til stedet torsdag aften, var der da heller ikke andet at gøre for de tre grillentusiaster end at erkende sin udåd.

En rigtig dyr "fornøjelse"

Til TV 2 fortæller Richard Borring, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands, at en 38-årig mand tog taget ansvaret, og han er derfor blevet sigtet for at overtræde afbrændingsforbuddet.

Det står nemlig tydeligt i loven, at kulgrill i naturen er forbudt, når der er afbrændingsforbud, fordi kulgrill kan afgive gnister og dermed antænde en brand.

Så hvad der skulle have været en hyggelig grillaften for tre endte i stedet med en bøde på mindst 5000 kroner - for det kan nemlig blive værre for de tre.

Udover de mindst 5000 kroner i bøde til den 38-årige mand, er det ikke sikkert, at den 27-årige og den 17-årige, der også var til stede, slipper for en sigtelse i sagen. Det tager politiet stilling til i løbet af fredag.

Hvis de ender med at blive sigtet, kan de imidlertid også se frem til firecifrede bøder.