De taler af erfaring: 6 kvinder deler deres bedste sikkerhedstips

112

02/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Verden er blevet et farligere sted - især for kvinder.

Hvor trist det end kan være, må vi acceptere, at verden ikke altid er et sikkert sted, især for kvinder. Og at være opmærksom på det kan hjælpe os alle med at være forberedte, hvis vi ender i en potentielt farlig situation.

Det skriver Bright Side

Nogle kvinder måtte lære på egen hånd, hvordan de skulle reagere i disse tilfælde, og de har besluttet at dele deres erfaringer i håb om, at det vil hjælpe andre i fremtiden.

1.

"Jeg lader som om jeg kalder på min "kæreste" eller lader som om jeg tager deres opkald og skændes. Virkelig aggressiv og ond. Hver gang jeg har gjort dette, ser den, der har henvendt sig til mig at jeg er aggressiv og villig til at kæmpe og trækker sig tilbage." Det skriver mnvallette i et opslag på Reddit

2.

Bestil altid 2 måltider og brug et mandenavn, hvis du bor alene.

At bestille et måltid hvis di er en kvinde alene hjemme kan sætte din sikkerhed i fare.

"Lørdag aften, efter mørkets frembrud, bestilte jeg fra en madleveringsservice. Jeg gav instruktioner om, hvordan man finder min lejlighed og bad om, at måltidet skulle stå lige uden for døren. Jeg hørte det bankede på min dør, gik hen til vinduet, gav budbringeren en tommelfinger op og så ham gå ned ad trappen. Da jeg åbnede døren, ventede leveringsmanden på mig et par skridt nede fra min veranda, han forskrækkede mig virkelig. Han forklarede, at han godt kan lide at vente og sørge for, at maden bliver hentet. Så begyndte han at skælde mig ud, fordi han var irriteret over mine instruktioner om, hvordan han skulle finde min lejlighed. Jeg talte med ham i omkring et minut og tog derefter min mad med indenfor. Set i bakspejlet føler jeg mig en blanding af rasende og tåbelig. Hvor vover den budmand at vente på mig, forskrække mig og så skælde mig ud!" det skriver MardiMcLeod på Reddit

3.

"Jeg ventede på min Uber på en travl bygade. Chaufføren var allerede faret vild én gang, så jeg sporede ham aktivt, så jeg kunne vinke til ham (værd at bemærke, at jeg altid forsøger at holde mig væk fra min telefon, når jeg venter på en Uber, men glemte dette sikkerhedstip i dag). Mens jeg står der, standser en lignende bil op og siger "Uber?" Jeg tænkte ved mig selv, at det er mærkeligt, fordi appen siger, at bilen stadig er en blok væk. Jeg spørger fyren: "Navn?" Og han svarer: "Uber." Husk at dette er et meget travlt område, så det er lidt svært at høre, og han opførte sig utålmodig. Jeg kigger på ham og får en mærkelig følelse, så jeg beslutter mig for at tjekke nummerpladen, og den passede ikke. Jeg går op på fortovet igen og sagde et bestemt "NEJ", mens jeg stirrede på ham, og han skyndte sig væk. Min Uber-chauffør stoppede et par sekunder senere. Jeg indså ikke alvoren af ​​situationen før et par timer senere." det skriver SunOceanLeaves i et opslag på Reddit

4.

Hvis en fyr i bussen støder mod dig, hver gang bussen svajer, så sig højlydt til ham, at han skal stoppe med at røre ved dig. Spørg ikke. Dette tjener 2 formål. Det gør ham opmærksom på, at du ikke er skræmt af ham (selvom du er det), og han leder efter et offer.

For det andet vil folk bemærke, at hvis han følger dig ud af bussen, er hans anonymitet væk.

Dette gælder for enhver situation, hvor en anden person gør dig utilpas.

Fortæl dem højt og tydeligt, at de ikke må røre, stirre, tale osv. Det er ikke dit problem, hvis de er flov. Undskyld ikke, spørg ikke. Lad være med at få en eneste ting til at se konsensuel ud, fordi du ikke vil lave en scene.

Sådan råder BanditSixActual i et opslag på Reddit.

5.

"Jeg er en 25-årig kvinde, der bor i et område med høj kriminalitet. Her er 3 tips, jeg har lært til at beskytte mig mod skade:"

1.) Når du får en Uber/Lyft, skal du give chaufføren en adgangskode. Når du tror din bil er kommet, skal du stå i sikker afstand fra bilen og bede dem om adgangskoden. Dette kan forhindre dig i at komme ind i et svindelkøretøj ved et uheld.

2.) Hvis du føler, at du bliver forfulgt, og ikke tror, ​​du vil nå et sikkert tilflugtssted i tide, så start en live Facebook- eller YouTube-video. Kryb er mindre tilbøjelige til at angribe, hvis de ved, at de er på kameraet.

3.) Hvis du føler, at en kryb bare stirrer lidt for intenst på dig, så pil næse eller udstød en MASSIV bøvs. Folk har en tendens til at vige tilbage i frastødelse/væmmelse som svar på dette. Når krybet refleksivt kigger væk, har du et øjeblik til at redde. Jeg bruger ofte dette lille trick.

Det fortæller Adeisha på Reddit.

6.

"Min datter bærer sine hovedtelefoner uden musik, så hun kan ignorere enhver fyr, der siger noget til hende på gaden, ved at lade som om, hun ikke kan høre dem, men også være i stand til at høre nogen bag hende. En anden ting er, når hun går rundt om natten eller venter på et lift, vil hun ringe til nogen og blive ved med at tale med dem, indtil hun ikke er alene." det fortæller OraDr8 på Reddit