Børnene sov middagslur - så kom betjentene på en alternativ opgave

112

25/01/2023

Foto: Københavns Politi
Foto: Københavns Politi

Skrevet af J. Bøgen

Gad vide, om man prøver kræfter med den opgave på politiuddannelsen?

Tirsdag blev Hovedstadens Beredskab kaldt ud til et område på Nyelandsvej på Frederiksberg i København.

Årsagen var, at der var en kraftig gaslugt i området, og derfor skulle både en skole og en integreret institution evakueres, til man fik styr på situationen.

Men hvis man nogensinde har haft med småbørn at gøre, kender man nok mantraet om, at man aldrig må vække et sovende barn. Det ændrede dog ikke på, at børnene skulle evakueres, så hvordan skulle den sag lige klares, når de små poder lå midt i deres middagslur?

Simpel løsning: En håndfuld betjente fra Københavns Politi blev nemlig udnævnt til vikarierende pædagoger, og så gik turen ellers til Frederiksberg Centret - med sødt sovende børn i barnevogne.

Til trods for det søde afbræk i politiets daglige arbejde, understrege Københavns Politi i et andet tweet, at sådan en evakuering godt kan være en voldsom oplevelse.

Godt nok kom ingen til skade i forbindelse med aktionen, men i løbet af ugen vil både Hovedstadens Beredskab og nærpolitiet i området sørge for at lave tryghedsopfølgning i både skole og børnehave.

Her vil børnene få mulighed for at snakke med betjentene og mandskabet fra beredskabet, så eventuelle spørgsmål eller utrygheder kan manes til jorden.