Godt nyt til 18.500 danskere: Får 77 millioner kroner retur

Generelle nyheder

25/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det er danske gaskunder, der har betalt for meget

Efter lang tid med krise er der nu godt nyt til flere tusind danske gaskunder.

De skal nemlig have hele 77 millioner kroner tilbage.

Pengene blev i efteråret betalt af de danske kunder, som en forudbetaling for de sidste måneders gas. Dengang har de fleste betalt for meget og derfor er der nu hele 77 millioner kroner på vej til danskerne.

"Der er kunder, der får over 20.000 kr. tilbage, og kunder, der får 100 kroner tilbage. Hvor store beløb de får tilbage, afhænger både af hvor lang en periode, som kunden nu bliver afregnet for, og hvor meget den enkelte kunde har sparet på gassen. I gennemsnit får de kunder, der skal have penge tilbage, 4200 kroner," skriver Mads Brøgger, der er direktør for Norlys' energiforretning, til nationen!

19.000 kunder får ekstra aflæsning

På grund af de høje acontoregninger i efteråret har Nordlys tilbudt deres kunder, at de kunne få en ekstra aflæsning. Den skulle sikre den bedst mulige sammenhæng mellem betalingen og det faktiske forbrug.

"Vi har fået ekstraordinære aflæsning for knap 19.000 kunder, som nu får en opgørelse. Et par hundrede af disse kunder skal betale penge. Resten skal have penge tilbage. Dette er inklusive betalingen for næste acontoperiode," skriver direktøren. 

Det betyder også at mange gaskunder kan ånde lettet op. Mange har nemlig betalt regninger der i nogen tilfælde var fordoblet sammenlignet med sidste år.

Folk har været gode til at spare på gassen og så har det været en relativ varm vinter, hvilket har ført til lavere gaspriser end forventet.