Bilist flygtede fra ulykke: 53-årig blev fløjet til Rigshospital efter at være blevet påkørt

112

22/07/2024

Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Da politiet fandt frem til den skyldige, var der imidlertid en helt tredje person, der gjorde vrøvl.

Ifølge Straffeloven er det ulovligt at eftterlade en person, der er enten døende eller i nød.

Det betyder for eksempel, at man har pligt til at tjekke en persons tilstand, hvis vedkommende har været indvolveret i et trafikuheld.

Om det var uvidenhed i forhold til den specifikke lovgivning, om det var ren ignorance, eller om det var et øjebliks panik over at have været involveret i en personfarlig begivenhed, der fik en bilist til at flygte fra ulykkesstedet fredag, vides ikke, men sikkert er det i hvert fald, at en kvinde fik sig en alt andet en rart oplevelse på cyklen.

Stak af ude at tjekke tilstand

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis døgnrapport for weekenden blev den 53-årige kvinde påkørt af en bil kort før kl. 12 fredag middag. Hun kom cyklende på Jenstrupvej uden for Næstved, og da hun blev ramt, væltede hun og måtte flyves til Rigshospitalet for flere knoglebrud.

Bilisten stak af fra ulykkesstedet uden at tjekke kvindens tilstand.

Det førte til, at den involverede bil blev efterlyset på X, og takket være vidneudsagn fandt politiet frem til bilen på en adresse lidt uden for Næstved.

Bilen havde nogle buler, så politiet havde god grund til at tro, de havde fundet den rigtige bil.

Men resten af sagen forløb ikke uden udfordringer.

Beboer gjorde vrøvl

Som følge af fundet af bilen blev en 18-årig mand fra Næstved sigtet for at stikke af fra et færdselsuheld, hvor en person er kommet til skade.

Men på adressen boede en 49-årig mand, der ikke havde i sinde at lade politiet gøre deres arbejde.

Ifølge døgnrapporten forsøgte manden nemlig at forhindre politiet arbejde, og det førte til, at han blev anholdt for at lægge hindringer i vejen for politiet. Døgnrapporten beskriver ikke nærmere, hvad manden gjorde for at hindre ordensmagten i deres arbejde.

Ifølge Straffelovens §253 kan man blive straffet med bøde eller op til tre måneders fængsel for at undlade efter beste evne at hjælpe nogen, der er i øjensynlig livsfare