599 har allerede fået stor bøder: Nyt forbud allerede dyrt for bilister

112

06/10/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hvad synes du om de nye regler?

Søndag d. 1. oktober trådte der nye regler i kraft i en række danske byer.

Helt præcist er de de såkaldte miljøzoner, der er blevet skærpet, og hvis man ikke lige er med på, hvad det betyder, så er det et område i en given by, hvor dieselbiler uden partikelfilter ikke må køre.

Fem steder blev reglerne skærpet, nemlig i København, på Frederiksberg, i Aarhus, i Aalborg og i Odense - og det har vist sig at blive en særdeles dyr stramning for de danske bilister.

Ifølge TV2 Kosmopol var der fra søndag d. 1. oktober og frem til d. 4. oktober blevet udstedt intet mindre end 599 bøder til bilister, der kørte inden for miljøzonerne i forbudte biler. Bøden er 1500 kroner for hver overtrædelse

Overvågningsbilleder bliver gemt

Teknikken bag håndhævelsen af zonerne styres af Sund & Bælt (som også står for driften af Storebæltsbroen). Helt præcist fungerer det ved, at der er sat overvågningskameraer op rundt om i de respektive byer, og krydser man grænsen i en ulovlig bil, bliver det automatisk registreret, og man får tilsendt en bøde.

Der går dog 48 timer, før man får bøden i e-boks.

Der bliver taget billeder af alle biler, der passerer miljøzonerne, men billender bliver slettet igen, så for eksempel politiet ikke kan få adgang til dem.

Ifølge FDM betyder de nye regler, at 77.600 danske bilister nu ikke har mulighed for at bruge bilen i de særlige zoner. Det drejer sig hovedsagelig om dieselbiler fra 2009 eller tidligere.

Man kan dog få eftermonteret et partikelfilter, så man gerne må køre i miljøzonerne.