235 kilo kokain smuglet gennem Københavns Lufthavn: Nu er der faldet dom

112

12/04/2023

Foto: NSK
Foto: NSK

Skrevet af Kathrine Frich

Den dømte mand har også fået konfiskeret 39 Bitcoin, et Rolex armbåndsur samt mindre mængder af hash og skunk.

National enhed for Særlig Kriminalitet har blotlagt indsmuglingen af meget store mængder kokain, der blev smuglet til Danmark gennem Københavns Lufthavn. Det har nu ført til en lang fængselsdom.

Det skriver National enhed for Særlig Kriminalitet i en Pressemeddelelse

En 41-årig mand har tirsdag fået en dom for indsmugling og videreoverdragelse af usædvanlig store mængder kokain.

235 kilo kokain

Det er sket ved Københavns Byret, hvor National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har fået den 41-årige idømt 15 års fængsel for at planlægge og koordinere indsmuglingen og videreoverdragelsen. 

”Flytransport giver risiko for indsmugling af narkotika fra alle verdenshjørner, derfor sender det også et vigtigt signal, at der ved domfældelsen er slået hårdt ned på de to indsmuglinger, som er sket gennem Københavns Lufthavn.” siger anklager ved NSK, Jelena Vestergaard Hansen.

Der var tale om i alt 235 kilo kokain, der ad to omgange i 2020 blev transporteret i sportstasker ombord på fly fra den Dominikanske Republik til Danmark gennem Københavns Lufthavn.

Den 41-årige gennemførte indsmuglingen og videreoverdragelsen i forening med flere medgerningsmænd fra både Danmark og udlandet.

Får konfiskeret Rolex og Bitcoin

NSK har kunnet blotlægge indsmuglingen ved at få adgang til krypteret kommunikation sendt mellem gerningsmændene. Her fremgik det eksempelvis, hvilket bagagetag der sad på de relevante tasker, hvori kokainen var gemt, og det var derfor også muligt at konstatere, at de store mængder narkotika henholdsvis 11. januar og 29. februar 2020 i begge tilfælde landede omkring klokken 7 om morgen i lufthavnen.

Sagen mod den 41-årige er en del af et støre sagskompleks, hvor politiet mener at have optrevlet et organiseret narkotika-netværk med tråde til udlandet. Der er mere end 30 personer involvereret i sagen i alt.

”Jeg er meget tilfreds med, at retten har valgt at udmåle en lang fængselsdom for at markere, at der i denne sag var tale om organiserede indsmuglinger af usædvanligt store mængder kokain gennem lufthavnen. Dommen viser, at retten er enig med anklagemyndigheden i, at netop denne type kriminalitet skal tages meget alvorligt.” siger anklager ved NSK, Julie Solhøj.

Den 41-årige fik som følge af dommen konfiskeret ca. 39 Bitcoin, et Rolex armbåndsur samt mindre mængder af hash og skunk.