Undersøgelse viser: Her bor Danmarks værste bilister

112

11/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Regionen har fået den lidet flatterende titel for andet år i træk.

Der findes mange fordomme omkring bilister af forskellige typer og herkomst - men har de egentlig hold i virkeligheden?

Som regel stammer en given fordom fra noget, der faktisk har hold i virkeligheden, men når fordommene så får lov til at udvikle sig, bliver de efterhånden til det rene vrøvl.

Men hvis man endelig skal kigge på, for eksempel hvilke danskere, der er de værste bilister, kan man trods alt gøre lidt, som er markant mere brugbart i forhold til virkeligheden.

Hvert år samler sammenligningstjenesten Samlino nemlig tal for, hvor I Danmark der er højest og lavest koncentration af bilskader per region.

Nuvel, bilskader er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at en given bilist faktisk er dårlig til at køre bil, men når der er tale om en større andel af en given gruppe, begynder der at tegne sig et billede.

Samlino har lavet sammenligningen baseretpå 374.115 opslag, hvor brugere indtaster deres skadehistorik, når de sammenligner bilforsikring på sammenligningsportalen.

I alt har Samlino registreret lidt mere end 71.000 bilskader, og langt de færreste af dem er sket på Bornholm.

Til gengæld skal den lidet flatterende førsteplads for antallet af bilskader findes i Jylland. Og inden man nu kommer for godt i gang med jydejokes, så er det en specifik del af Jylland, der er tale om.

"Vinderen" er ...

…Nordjylland! Igen!

Med ikke uvæsentlige 39 procent flere skader end Bornholm, er Nordjylland det område i Danmark, hvor bilister kommer hjem med flest skader på bilen.

Derefter kommer Sjælland, Lolland-Falster, Møn og Østjylland med henholdsvis 33 procent og 28 procent flere skader end Bornholm.

Hvor bilister på Bornholm samt Fyn og øerne er de bedste til at få bilen hjem uden Bilkabuler.

Ikke kun Bilkabuler

Holder man Samlino.dks indeks op i mod tal fra blandt andet Vejdirektoratet, viser der sig en nordjysk tendens, der desværre stikker dybere end Bilkabuler.

Mads Bukholt, ansvarlig for forsikring i Samlino.dk, siger:

Tidligere rapporter fra Vejdirektoratet har vist, at Nordjylland topper listen for trafikulykker. Der er en langt højere andel af personskadeulykker i Nordjylland i forhold til resten af landet. Og sammenholdt med vores data, så vidner antallet af trafikulykker og bilskader om, at trafiksikkerheden skal forbedres markant”.