2 nye sigtelser mod 32-årig: Det sagde politiet på pressemødet

112

26/04/2023

Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi
Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Skrevet af J. Bøgen

Manden er blandt andet blevet sigtet for drabet på Emilie Meng i 2016.

Danmark blev ramt af en nyhedsmæssig bombe i dag.

På et pressemøde fortalte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nemlig, at den 32-årige mand, der er varetægtsfængslet og sigtet for blandt andet frihedsberøvelse og voldtægt af en 13-årig pige, nu også er blevet sigtet i sagen om drabet på Emilie Meng samt endnu en forbrydelse.

Det er en voldsom udviklingen i den famøse sag om den 17-årige Emilie Meng, der forsvandt i juli 2016 og blev fundet dræbt juleaftensdag samme år.

Her får du et overblik over, hvad politiet ellers fortalte på pressemødet.

Måtte støtte sig til manuskript

Pressemødet blev ledet af politiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver, der lagde ud med at fortælle den fremmødte presse, at der var så mange og tunge informationer, han ville komme med, at han tillod sig at holde sig til sit skrevne manuskript.

Det første, der blev fortalt, var, at politiet havde set på uopklarede sager, efter den 32-årige mand var blevet anholdt, og at efterforskningen har ført til, at der nu er blevet rejst sigtelse om frihedsberøvelse, voldtægt og drab af Emilie Meng.

Det er første gang, politiet bekræfter, at den 17-årige pige blev udsat for voldtægt.

Derudover bliver den 32-årige også sigtet for trusler med kniv, forsøg på frihedsberøvelse og forsøg på voldtægt af en ung kvinde i november 2022 i Sorø.

Vil ikke udelukke fejl

Politiinspektøren gik derfra videre til at understrege, at det ikke kan afvises, at politiets indsats i forbindelse med efterforskningen af Emilie Mengs forsvinden kan have ført til, at sporet gik tabt.

Til at starte med troede politiet nemlig ikke, at den 17-årige pige var blevet udsat for en forbrydelse.

"Vi anerkender på alle måder de nærmeste pårørendes store sorg og frustration over den manglende anholdelse af gerningsmanden," lød det videre fra Kim Kliver, som også var politiinspektør under Emilie Mengs forsvinden.

Den mystiske bil

I forbindelse med efterforskningen af Emilie Mengs forsvinden blev en Hyundai i30 efterlyst i 2017. Det er siden kommet frem, at den 32-årige har ejet den type bil.

Derfor indgik den 32-årige sigtede allerede i politiets efterforskningsmateriale, oplyste Kim Kliver.

Netop en Hyundai i30 er blevet beslaglagt i Slovakiet og er blevet sikret gennem et samarbejde gennem Europol. Den skal til Danmark og undersøges, lød det fra politiet.

DNA fra 1450 personer

I forbindelse med efterforskningen af Emilie Mengs forsvinden blev der indsamlet DNA-prøver fra 1450 personer, herunder den nu sigtede 32-årige.

De mange personer var fra Emilie Mengs bekendtskabskreds, bilejere og øvrige såkaldte interessante personer.

Kim Kliver understregede imidlertid, at nogle af de DNA-spor, politiet er i besiddelse af, ikke er af en type, som umiddelbart kan holdes op mod de traditionelle referenceprøver i DNA-registret.

Derfor har politiet oprettet et tæt samarbejde med både nationale og internationale eksperter inden for retsgenetik, og det samarbejde kan nu hurtigt udnyttes i et mere fokuseret efterforskningsarbejde.

Uden at komme nærmere ind på de konkrete detaljer, fortalte Kim Kliver, at der også er ting omkring den 32-årige sigtedes færden omkring Emilie Mengs forsvinden, der har ført til, at man nu har rejst sigtelse.

Andre uopklarede sager?

Vice-politiinspektør Rune Nilsson overtog herefter fra Kim Kliver og fortalte, at politiet fortsætter med at se på andre uopklarede sager for at se, om den 32-årige kan sættes i forbindelse med nogle af disse.

Det er på baggrund af det arbejde, at der også bliver rejst sigtelse for overfaldet i Sorø, hvor manden som nævnt er sigtet for trusler med kniv, forsøg på frihedsberøvelse og forsøg på voldtægt.

Grunden til, at det bliver ved sigtelser for forsøg på frihedsberøvelse og voldtægt, er, at det lykkedes den unge pige at gøre så meget modstand, at gerningsmanden til sidst løb fra stedet.

Massiv efterforskning forude

Kim Kliver tog så ordet igen og gjorde det klart, at en sigtelse ikke er en endelig dom. Det er imidlertid politiets pligt at rejse sigtelse, hvis der er en mistanke, så den sigtede kan få nogle bestemte rettigheder.

Dernæst blev der åbnet for spørgsmål fra pressen, hvor journalisterne forsøgte at få svar på, hvad der konkret havde ført til de nye sigtelser. Dette ville politiinspektøren imidlertid ikke løfte sløret for af hensyn til den igangværende efterforskning. Han understregede ligeledes, at der ventede politiet et massivt arbejde forude for at få afdækket alt af relevans for sagerne.

Den 32-årige mand nægter sig skyldig i de nye sigtelser, der er rejst mod ham, oplyser hans advokat, Karina Skou, til Ritzau.