Viral video af plejehjemspersonale med ble på: Gør grin med demente

Virale historier

31/10/2023

Foto: Screenshot, @lancashirepost / Facebook
Foto: Screenshot, @lancashirepost / Facebook

Skrevet af Mia R.

Plejehjem i stor kontrovers: TikTok-video afslører respektløs og upassende opførsel fra flere ansatte.

Plejehjemmet Gillibrand Hall Nursing Home i Lancashire er landet i stormens øje, efter skandaløse videoer af deres personale er gået viralt på TikTok.

To videoer, der for nyligt blev delt, har skabt harme blandt offentligheden. Den ene video viser personale fra plejehjemmet, der tilsyneladende gør grin med demenspatienter ved at vandre ned ad en korridor iført bleer. De vrikker med numsen og skaber en meget upassende scene. I den anden video sidder en medarbejder i en hvilestol, som normalt er beregnet til patienterne, mens "You Raise Me Up" med Westlife spiller i baggrunden

Offentlig forargelse

Det er ikke svært at forstå, hvorfor disse videoer har fremkaldt stærke reaktioner. Mange føler, at denne type adfærd er fuldstændig respektløs over for de ældre, især dem med demens, som muligvis ikke kan forstå eller reagere på en sådan opførsel. Spørgsmål om standarden og kvaliteten af plejen og personalets etik og professionalisme har naturligt rejst sig i denne kontekst.

Handling fra plejehjemmets ledelse

Gillibrand Hall Nursing Home, som tidligere har fået en god vurdering fra Care Quality Commission (CQC), har nu sin integritet og troværdighed på prøve. Century Healthcare Management, der står bag plejehjemmet, har hurtigt udsendt en erklæring, hvor de udtrykker deres forfærdelse over den respektløse opførsel, skriver dagens.dk.

I erklæringen udtaler de: ”Virksomheden er chokeret over, hvad vores medarbejdere har valgt at gøre, og vi er allerede i gang med passende foranstaltninger, herunder undersøgelse og suspension af medarbejdere. Vi tager denne sag meget alvorligt og tolererer ikke denne adfærd."

Efterspil og fremtidige skridt

Som følge heraf er lokale myndigheder og tilsynsorganer blevet opfordret til at se nærmere på sagen. Der er et stærkt behov for at foretage en dybdegående undersøgelse for at fastslå ansvaret og for at sikre, at sådanne hændelser forhindres i fremtiden.

Det bliver også vigtigt for Gillibrand Hall Nursing Home og lignende institutioner at reflektere over, hvordan de kan sikre, at deres personale forstår og respekterer de etiske retningslinjer og den professionalisme, der forventes i deres erhverv.

I mellemtiden må offentligheden vente og se, hvilke konsekvenser denne skandaløse episode får for plejehjemmet og de involverede medarbejdere. Hvad der er sikkert er, at denne sag har kastet lys over betydningen af at beskytte vores ældre og sårbare samfundsborgere.