Vidste du det? Derfor er pizzabakker firkantede i stedet for runde

Virale historier

07/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Har du nogensinde undret dig over det?

Alle elsker pizza, men mange undrer sig over 'Hvorfor er pizzaæsker firkantede, når pizzaen indeni er cirkulær?'

Det skriver Mirror

En TikTok-bruger ved navn FactBuddy har kastet lidt lys over dette mysterium.

Derfor er de firkntede

I en kort video med titlen "Grunden til, at pizzaæsker er firkantede og ikke runde, er endelig afsløret."

Han forklarede: "Har du nogensinde undret dig over, hvorfor pizzaæsker er firkantede? Pizzaer er runde, så burde æskerne ikke også være runde? Tja, der har faktisk været design til runde æsker i over 15 år. Pizzasteder kan typisk ikke lide at bruge dem."

Der er en anden grund bag dette puslespil.

Videoen, der kunne fik over 100 likes fra TikTok-brugere, fortsatte:

"Du kan se, runde kasser bruger flere stykker pap og er svære at stable, men firkantede kasser er billigere at producere og kræver kun et enkelt ark pap."

Firkant, rund, trekant

En TikTok-bruger tilføjede pizzaæskens mysterium og sagde: "Pizzakassen er firkantet, pizzaen er rund, men skåret så i trekanter."

En anden bruger af sociale medier roste afsløringen og kommenterede: "Dine videoer er en symfoni af fantasi, der efterlader os inspirerede og forbløffede."

FactBuddy TikTok-kontoen fortsætter med at dele sjove fakta og forklare, hvorfor tingene er, som de er. I en anden video forklarer FactBuddy sparegrisens historie. De spurgte: "Har du nogensinde undret dig over, hvorfor vi lægger penge i en sparegris? Jeg mener, hvad har grise med penge at gøre?"

De forklarede: "I det 15. århundrede opbevarede folk deres penge i potter. Og de kaldte disse potter for grisepotter, fordi de var lavet af et ler kaldet gris. Snart begyndte pottemagere at få disse grisepotter til at ligne rigtige grise som en joke. Og resten er historie."