Turist i Danmark: "Hvorfor gør danskerne denne underlige ting?"

Virale historier

14/08/2023

Foto: Privat
Foto: Privat

Skrevet af Emil B.

En person fra udlandet har været i Danmark og har observeret denne for ham underlige måde at opholde sig på i toget på.

På forummet Reddit skriver brugeren u/No_Tea_22: "Jeg besøger Danmark som turist. Jeg har købt en DSB-pas for at rejse rundt i landet med offentlig transport i 8 dage. I morgen bliver min sidste dag med rejser, og jeg bliver ved med at undre mig: Hvorfor ser jeg folk sætte deres fødder op på sæderne hver dag? Og det er ikke kun børn, men voksne mennesker. De tager enten deres sko af eller ej, og de placerer bare deres fødder på deres eget sæde eller på sædet over for dem.

Særligt en episode gjorde indtryk på ham: "På min første dag i en DSB-tog så jeg en dame over for mig, der mente, det var i orden at tage hendes sko af og sætte hendes fødder mellem mig og personen ved siden af mig! Og mest af alt virker det som om, konduktørerne ikke har noget imod det eller siger til dem, at de skal stoppe med det. Er det bare normalt i Danmark at gøre det?"

Han er helt udeforstående over for det: "Jeg er også europæer, og ærlig talt er der ingen måde, at togpersonalet bare ville gå forbi en person med deres fødder på et sæde og ikke sige noget i mit hjemland."

Delte kommentarer

Mange danskere er gået ind for at kommentere på hændelsen. En skriver fx: "Nogle mennesker er bare lort, og nogle gange kører de i toget.
Fødderne er kun en lille del af det. Hvis du kører nok med toget, vil du hurtigt opdage, at det faktisk er det sted, hvor folk er de mest modbydelige og hensynsløse over for andre mennesker. De taler i telefon, har børn ude af kontrol, efterlader affald overalt ved sædet.. Det er bare grusomt."

Til det skriver en: "Jeg var med toget en gang, og en dame over for mig begyndte at klippe sine tånegle 😭"

En anden mener dog, at det er acceptabelt adfærd, hvis det gøres på en ordentlig måde: "Hvis jeg er alene i en 4-sæders gruppe, vil jeg ofte sætte fødderne op. Uden sko selvfølgelig. Hvis en anden passager dukker op og vil sidde på sæderækken, hvor jeg har mine fødder, tager jeg mine fødder ned, lige meget om de vil have præcis det sæde eller det ved siden af. Nogle gange vil de fortælle mig, at det er okay for dem, og måske endda sætte deres egne fødder op ved siden af ​​mig. Jeg betragter det som normal opførsel og ikke uhøfligt."