Medicinsk mirakel: Tvillinger vejede tilsammen mindre end en liter mælk, nu er de blevet ét år gamle

Virale historier

25/04/2023

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Skrevet af Redaktionen

Det er utroligt, hvad moderne lægevidenskab kan gøre. De hidtil mindste tvillinger i verden er nu blevet ét år gammel.

De mirakuløse tvillinger blev født for et år siden i Toronto, Canada.

Deres chancer for overlevelse var meget små, da de ikke engang vejede et halvt kilo. Alligevel formåede lægerne at redde både pigens og drengens liv.

Selvom de stadig lider af konsekvenserne af deres tidlige fødsel, er deres udsigter til et sundt liv uden handicap langt større, end lægerne gav dem ved fødslen.

De blev endda optaget i Guinness World Records som de tidligst fødte tvillinger i verden.

Shakina Rajendram og hendes mand bor i Ajax, Canada. Kort tid før graviditeten med tvillingerne havde forældrene mistet et barn til abort. Da de fandt ud af, at de ventede tvillinger, var de begge begejstrede.

Men alt gik slet ikke som planlagt. Allerede i 21. uge og fem dage vågnede Shakina op med stærke smerter og hun var begyndt at bløde. Ved ankomsten til hospitalet blev forældrene mødt af dårlige nyheder.

Shakina fødte, og lægerne kunne ikke gøre noget for at stoppe fødslen.

De skulle ifølge lægerne acceptere, at begge deres børn ville dø. Lægerne tilbød dem muligheden for at lade børnene blive hos dem efter fødslen, indtil de døde, så de kunne sige farvel.

Børn født før den 22. uge af graviditeten bliver simpelthen ikke genoplivet. Chancerne for at redde sådanne børn er nemlig lig nul. Shakina vidste derfor, at den eneste mulighed for at forsøge at redde børnene var at holde dem i livmoderen indtil den 22. uge.

Hun formåede mirakuløst at holde børnene i livmoderen. Børnene blev født mindre end to timer efter midnat, lige da de var 22 uger gamle.

Lille Adiah vejede kun 330 gram, og Adrial vejede 420 gram.

"Lægerne fortalte, at hvis de overlevede, skulle vi være forberedt på, at de vil leve med betydelige handicap. Vi fik at vide, at de måske aldrig vil kunne gå, tale eller trække vejret selv," fortæller moren.

Forældrene ville det anderledes og kæmpede for deres tvillinger. I dag er alt anderledes. Tvillingerne har netop fejret deres ét års fødselsdag og klarer sig langt over forventning.

Mere end 60 mennesker var samlet til fejringen, og forældrene udtrykte i en følelsesladet tale deres dybe taknemmelighed til alle de læger og sygeplejersker, der tog sig så omhyggeligt af deres børn.