Mand tog DNA-test: Så kom dyster familiehemmelighed for dagens lys

Virale historier

01/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Tænk at opdage det!

En mand har delt på sociale medier, hvordan han opdagede sin bedstemors dybeste hemmelighed efter at have taget en DNA-test derhjemme.

Mirror.co.uk skriver, at manden gik på Reddit, hvor han skrev: "Vi har nogle familiehemmeligheder. Min bedstefar har været gift før og havde et barn, min grandtante havde et barn, som hun havde adopteret. Så vidt vi vidste, var alle disse hemmeligheder kendt nu. Efter jeg tog min DNA-test, kiggede jeg på resultaterne og sammenhængene, men mit stamtræ er faktisk ret kedeligt, og jeg fokuserede mere på at hjælpe min ven."

Det mærkelige sammentræf

Han skriver yderligere, at "En dag fik jeg så en besked fra en kvinde, der ikke kunne finde ud af, hvordan vi var matchet, og jeg kiggede og opdagede, at der var en gruppe af sammenhænge, der ikke gav mening."

Han forklarede, hvordan han brugte en DNA-malerværktøj, der hjælper genealoger med at forstå DNA-tests for at forsøge at forstå sine resultater, men havde ikke held med det.

"Det tog ret lang tid at gøre det, og på dette tidspunkt tænkte jeg, at en af mine bedsteforældres fædre ikke var, hvem vi troede. Jeg spurgte mine forældre, men ingen vidste noget," tilføjede han.

DNA-værktøj viste pludselig noget

En dag ændrede alting sig: "En dag gav DNA-malerværktøjet bare 'pote', og jeg indså, at min mors far ikke var den person, vi troede, det var. Min bedstemor er stadig i live, næsten 90 år gammel. Jeg talte med hende og fortalte hende, at jeg vidste det. Hun har demens, men hendes erindring om disse begivenheder er krystalklar.

Derefter gik det stærkt: "Hun talte med min mor, og hele sandheden kom frem - hendes egentlige far var en ferieromance. Han vidste om min mor, ville gifte sig med min farmor, men min farmor elskede ham ikke."

Efter at have hørt sandheden, brød hans mor ud i tårer og blev overvældet af følelser over for sin mor, far og biologiske far: "Det var en meget hård måned, min mor græd meget, men der var også en enorm lettelse.

Manden, hun troede var hendes far, var ikke særlig rar mod hende og behandlede hende anderledes end sine søskende.

Selvom det ikke gjorde det rigtigt, tillod det hende i det mindste at vide hvorfor.

Og han tilføjede: "Hendes biologiske far døde for 50 år siden og fik ikke flere børn, men vi har nye fætre, der har sendt os billeder og været i stand til at fortælle os, hvad de vidste om ham gennem deres egne forældre. Han ser ud til at have været en dejlig mand.

I slutningen var han også lettet over hændelsen, og især mens hans bedstemor var i live: "Jeg er så glad for, at det kom frem, mens min bedstemor var i live. Hun kunne fortælle os mange detaljer, vi aldrig ville have kendt til. Helt ærligt har det bragt meget fred til min mor, og det er gået godt, men det var stadig en kæmpe chok, som jeg ikke kunne have forudset."