Lærer startede rygte om eleven: Nu er moren rasende

Virale historier

08/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

Er matematiklæreren gået over stregen, eller er moren for kritisk?

En mor har udtrykt sin vrede, efter at hendes datters matematiklærer påstås at have startet et pinligt rygte om hendes 14-årige datter. Dette rygte har forårsaget, at pigen blev mobbet af andre elever i skolen.

Baggrund for konflikten

Konflikten begyndte, da en jævnaldrende dreng bad om at se pigens lektier for at sammenligne svar. Pigen, som havde hjulpet den kæmpende elev, videregav sine lektier uden at sige noget. Læreren opdagede det og anklagede dem for snyd, hvilket resulterede i, at pigen blev sendt ud af klassen og brød ud i gråd. Overvældet og forvirret søgte hun hjælp hos skolens rådgiver.

Lærerens reaktion

Den efterfølgende dag fortalte læreren en historie i klassen, som implicit antydede, at pigen havde en forelskelse i den jævnaldrende dreng og havde ladet ham kopiere hendes lektier i et forsøg på at vinde hans kærlighed. Denne historie spredte sig hurtigt rundt i skolen og resulterede i, at pigen blev mobbet og latterliggjort af sine medstuderende.

Morens indblanding

Pigens mor kontaktede læreren for at udtrykke sin utilfredshed med situationen og for at forsvare sin datter. Læreren afviste anklagerne og hævdede, at pigen løj. Det fik moren til at kontakte skolens rektor for yderligere at undersøge sagen.

Situationens eskalering

Situationen eskalerede yderligere, da pigen ikke bestod sin matematikeksamen, til trods for at hun havde forberedt sig grundigt. Hendes mor kontaktede rektoren igen for at få gennemgået pigens arbejde og lektier gennem året. Undersøgelsen viste, at der ikke var nogen korrektioner på pigens prøver eller lektier, hvilket førte til mistanke om, at læreren havde fejlet hende med vilje.

Sommerskole og afslutning

Pigen deltog i sommerskole, hvor hun klarede sig fremragende og hjalp endda andre elever. Sommerskolens lærer, der også var matematikafdelingens leder, udtrykte over for hende, at han troede på hendes version af historien og beklagede, at hun havde måttet deltage i sommerskolen.

Reflektion og konsekvenser

Denne oplevelse forblev et smertefuldt minde for pigen, selv 14 år efter hændelsen. Brugere på sociale medier har udtrykt deres forargelse over lærerens opførsel og påpeget, at sådan en lærer burde have været fyret og muligvis endda stillet over for chikaneanklager. Denne hændelse understreger vigtigheden af ansvarlig og etisk adfærd fra undervisere og vigtigheden af, at skoler tager elevers bekymringer alvorligt.

Kilde: Mirror