"Jeg har aldrig vasket mit sengetøj og nægter at bruge rengøringsprodukter – kun vand virker"

Virale historier

12/08/2023

Foto: Channel 4
Foto: Channel 4

Skrevet af Emil B.

En kvinde hævdede, at hun aldrig havde vasket sit sengetøj eller sin 100-årige madras og nægtede stædigt at bruge rengøringsprodukter. For som hun erklærede: "bakterierne kan leve her, det er jeg fuldstændig ligeglad med".

En kvinde, der har boet i det samme hus i 29 år, efterlod et rengøringsteam fuldstændigt chokerede, efter hun afslørede, at hun aldrig havde vasket sit sengetøj eller madras, som hun estimerede til at være omkring 100 år gammel.

Rengøringseksperterne Hayley og Dann er stødt på nogle overraskende beskidte hjem i deres tv-show på Channel 4 "Obsessive Compulsive Cleaners"

Få kunne dog overgå deres oplevelser i Plas Teg, en fredet 17. århundrede herregård, der trængte til en alvorlig opfriskning.

Det var tilbage i 2013, at de mødte Cornelia Bayley, den dengang 74-årig kvinde, der havde svært ved at holde styr på den 10-soveværelses store ejendom og nægtede at lade Hayley og Dann bruge nogen rengøringsprodukter

I stedet henviste hun dem til at bruge vand og en svamp.

Da hun fik denne uventede instruktion, spurgte chokerede Hayley: "Dræber det så bakterierne?" til hvilket Cornelia blot trak på skuldrene og svarede: "Bakterierne kan leve her, jeg er fuldstændig ligeglad."

Den pensionerede antikvitetshandler Cornelia indrømmede, at hun kun havde gjort rent i huset et par gange i løbet af sine 29 år der, men den største overraskelse kom, da diskussionen drejede sig om hendes uvaskede sengetøj.

"Hvornår har du sidst vasket sengetøjet?

Efter at have kigget ind i Cornelia's soveværelse spurgte Hayley, der blev diagnosticeret med Obsessive Compulsive Disorder (OCD) i 2007: "Cornelia, hvornår blev sengetøjet sidst vasket?" til hvilket Cornelia indrømmede: "Aldrig." Hayley spurgte undrende: "Det er aldrig blevet vasket? Hvad med madrassen? Renser du madrasserne?"

Til stor rædsel for duo'en svarede Cornelia: "Selvfølgelig ikke!". Og det fik Dann til nervøst at spørge, hvor gammel madrassen faktisk var. I en afsløring, der fik Dann til at lægge hænderne foran ansigtet, sagde Cornelia: "Den kan være 100 år gammel eller noget. Du ved, sådan levede folk for mange år siden – og jeg lever stadig på den måde."

Da hun tænkte tilbage på sine oplevelser tilbage i 2020, indrømmede Hayley, at hun havde haft "lidt af et sammenbrud indeni", da hun fik at vide, at rengøringsprodukter var helt udelukket, når det kom til at rengøre den snavsede herregård.

Heldigvis nåede Dann og Hayley til en kompromisløsning ved at rengøre alt ved hjælp af vand og en smule opvaskemiddel. Cornelia, der efter sigende stadig bor på Plas Teg, var ret "tilfreds" med resultatet.