Ekspert advarer mod ny trend, hvor man siger op direkte på internettet

Virale historier

27/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Der er i øjeblikket mange videoer af opsigelsessamtaler, der cirkulerer under det tilsvarende hashtag på de forskellige sociale medier.

Hvis du nogensinde har skulle sige op på en arbejdsplads, har du garanteret gjort dig en række tanker om, hvordan det bedst kunne gøres.

For medmindre, din arbejdsgiver var en rigtig idiot, er det de færreste, der har lyst til at brænde alle broer og smække med døren på vej ud - en mulig kommende arbejdsgiver kontakter jo sandsynligvis din gamle chef for at høre mere om dig.

Men en ny trend ser ud til at etableret sig blandt mange unge arbejdstagere. Det kaldes #Livequitting og går i al sin enkelthed ud på, at man siger op, imens man optager det hele på video, gerne så du sender det direkte, imens det faktisk sker.

Se det ske

Et eksempel på dette har amerikaneren Darby Maloney leveret. På hendes TikTok-profil, @durbinmalonster, har hun lagt en video op at det opkald til sin leder, hvor hun siger sin stilling op.

"Se med, mens jeg siger op fra mit job," henvender TikTokeren sig til sin følgerskare, inden hun starter videoopkaldet med sin chef.

"Jeg ved ikke, hvordan jeg skal sige det," stammer den unge kvinde ind i kameraet og dækker sit ansigt med hænderne, inden tårerne kommer.

Hendes chef synes straks at forstå situationen og reagerer forstående på Darbys opsigelse: "Hvis du føler, at du er nødt til at gøre det, så forstår jeg det fuldt ud. Vi vil være meget kede af det og savne dig, men jeg er glad på dine vegne!"

Darby begrundede sin beslutning og sagde, at det havde været svært at finde ud af, hvad der var det rigtige, men nu vidste hun, at hun måtte gøre det. Videoen slutter efter 42 sekunder.

Artiklen fortsætter under videoen.

Ekspert advarer: Kan få negative konsekvenser!

Darbys følgere reagerede begejstret på opsigelsesvideoen og fejrede især hendes chefs rolige og positive reaktion: "Støttende og forstående, det fortjener vi alle," skrev en følger, mens en anden kaldte kvinden for "fantastisk" og gav hende topkarakteren "et plus med stjerner".

Flere eksperter advarer imidlertid mod den mærkværdige TikTok-trend. Ifølge den amerikanske karriererådgiver Terry Jones kan denne form for opsigelse faktisk have negative konsekvenser for dit fremtidige arbejdsliv.

"Når du lægger noget online, er det der for altid," påpegede han i tv-programmet Inside Edition og henviste til potentielle fremtidige arbejdsgivere, der kan se videoen og måske ikke tage den så godt, som arbejdsgiveren i videoen.

Maloney synes dog stadig at stå bag #Livequitting-bevægelsen. Hun mener, at man ved at gøre det kan genopdage sin styrke og tydeliggøre: "Jeg har ikke brug for dig, medmindre du værdsætter mig, som jeg gerne vil værdsættes," forklarede hun over for kanalen.

Kilde: Tag24