Forældre knuser æg på deres børns hoveder: Tiktok-udfordring vækker forargelse

Virale historier

26/08/2023

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Magnus Møller

En mærkelig TikTok-udfordring skaber i øjeblikket stor forvirring: Forældre knuser æg på deres små børns hoveder, blot for at dele deres reaktioner på internettet. De kalder det "Ægudfordringen".

I uger har videoer cirkuleret på den populære internetplatform under hashtagget #ægudfordring, hvor man kan se forældre knuse æg på deres børns pande.

Det skriver Tag24

I nogle tilfælde ser børnene ældre ud, og man kan se dem grine, efter at ægget er blevet knust på deres hoveder.

Men optagelserne viser også bange og forvirrede små børn. Nogle af de berørte begynder endda at græde.

Nogle klip er allerede blevet set 100.000 gange, kopieret og kommenteret utallige gang.

Børnenes trivsel er truet.

Den kendte TikToker Sarah Adams, der regelmæssigt deler opdragelsestips som Mom.Uncharted (272.000 følgere) og advarer om farerne ved at "overdele". Dette refererer til fænomenet at dele alt for meget privat på sociale medier.

Nogle børn finder TikTok-udfordringen sjov, mens andre finder den mindre morsom.

Børnebeskytter bekymret: "Ægudfordringen" hører ikke hjemme på internettet.

Sarah har en meget klar holdning til den nye udfordring. "Ja, jeg er blevet taggeti nogle af disse videoer, og jeg har observeret to varianter," beskriver Sarah sine indtryk for People Magazine.

"For det første, barnet får ægget på hovedet og er lidt forvirret, forstyrret, synes det er lidt sjovt. Så fortsætter de. Eller de får ægget på hovedet og bliver meget vrede og flipper helt ud."

Influenceren anklager:

"Når jeg ser disse videoer, tænker jeg: Er vi som forældre så desperate efter indhold?"

Sarah klager over, at mange forældre deler indhold af deres børn næsten dagligt på grund af likes og den medfølgende dopamin-kick.

"Er vi virkelig nået dertil i 2023, hvor vi slår æg ud på vores børns hoveder i håb om at få en underholdende reaktion, som vi så kan offentliggøre online for at underholde fremmede?", spørger børnebeskytteren på TikTok.

Hvorfor gør vi det?

Det er på tide at standse denne bekymrende trend og fokusere på børns sikkerhed og trivsel. Børns følelser og velbefindende bør ikke udnyttes for at opnå opmærksomhed på sociale medier. Som samfund er det vores ansvar at beskytte vores børn og skabe en sund online kultur.

Forældre bør overveje konsekvenserne af deres handlinger, inden de deltager i sådanne udfordringer.

At knuse æg på børns hoveder kan have langvarige følger, både fysisk og følelsesmæssigt. Børns reaktioner bør ikke blive genstand for offentlig underholdning. I stedet bør forældre opmuntre til positiv interaktion og støtte deres børns udvikling på en ansvarlig og omsorgsfuld måde.

Lad os alle arbejde sammen for at skabe en digital verden, hvor børns sikkerhed, trivsel og integritet prioriteres højt. Ægudfordringen bør stoppes, og vi bør stræbe efter at opbygge en online kultur, der fremmer respekt, empati og ansvarlig brug af sociale medier. Lad os beskytte vores børns ret til en sund og tryg opvækst i den digitale tidsalder.