En tur i biografen tog en træls drejning: Respektløs opførsel

Virale historier

29/04/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Maria K.

En biograftur burde være en hyggelig aktivitet, hvor det mest irriterende som regel er popkorn mellem tænderne eller den lange optakt til filmen med reklamer. Men for en ung kvinde var der større problemer.

Forestil dig, at du har glædet dig til et par timers selvforkælelse i et blødt biografsæde. Endda din yndlings placering i biografen. Det var, hvad en 24-årig kvinde havde set frem til efter en travl arbejdsdag. 

Billetten havde hun bestilt klokken 18, og filmen skulle starte klokken 19.20. Og for at sikre den bedste oplevelse havde hun tilmed betalt for at få sin yndlingsplads, selvom der ikke var booket mange pladser i biografen til den forestilling. Men det gik ikke, som hun havde forventet. 

"Du vil have dit sæde, så sæt dig i det."

For da hun gik ind i biografen, bemærkede hun, at der sad en familie sad på tværs af hendes forudbestilte plads - og hendes plads var også taget Derfor gik kvinden over for at forklare situationen, men hun blev ikke mødt med venligheder.

Familiefaren meddelte hende, at biografen jo næsten var tom, og at hun derfor kunne sætte sig alle andre steder. Men kvinden holdt på sin ret - og på sin forudbestilte plads. 

Ikke ligefrem den bedste plads 

Det resulterede i, at hun til sidst kunne sætte sig på sin plads - ind imellem familien - på trods af, at kvinden havde sagt, at hun gerne ville skifte plads med moderen, så de alle kunne sidde sammen. Men selvom hun fik sin plads, så endte det ikke just med at blive en god plads. 

For familiefaren, der i forvejen havde udvist uvenligheder, overholdt heller ikke de normale normer for en biografgænger: Han spillede på sin telefon gennem hele filmen, og opmuntrede sin søn til at tale højt og skubbede sin arm i den unge kvindes ansigt for at få popcorn fra sin kone - hvilket konen undskyldte over for kvinden.

Hvad er vigtigst? 

Kvinden delte sin oplevelse på det sociale medie Reddit, hvor hun mødte en blandet modtagelse. Her var der flere, der undrede sig over, at hun ikke bare tog en af de mange andre pladser, mens flere roste hende for at have stået ved sine ret til sædet. 

Men som kvinden forklarer, så nød hun stadig filmen, og ville ikke lade familiefaren ødelægge hendes selvforkælelses-aften i biografen.