Blind mand smidt ud af fitness: Blev beskyldt for at stirre på kvinder

Virale historier

05/07/2024

Foto: Screenshot, @blindtobes / TikTok
Foto: Screenshot, @blindtobes / TikTok

Skrevet af J. Bøgen

Synes du, det var i orden?

En mand har delt en historie, hvor han blev anklaget for at stirre på en kvinde, der trænede i fitnesscenteret - og på trods af at han forklarede, at han er blind, blev han bedt om at forlade personalet.

Fodboldspiller og indholdsskaber Toby Addison, der bruger sin sociale mediekonto @blindtobes til at informere om og kaste lys over sit liv som blind, blev født svagtseende, men på grund af en genetisk tilstand blev han helt blind i en alder af 16 år.

Toby, som også studerer psykologi, har indrømmet, at han "ikke ser stereotypisk blind ud", hvilket har ført til, at han er havnet i nogle svære situationer.

Episoden i fitness

I en særlig akavet situation for et par år siden forklarede den 21-årige, at han var i fitnesscentret og "passede sin egen træning" og kunne høre en kvinde sige: "Åh, kan du lide udsigten?"

På dette tidspunkt spekulerede Toby på "hvilken idiot ser på den stakkels kvinde og får hende til at føle sig utilpas", men han indså hurtigt, at hun faktisk talte til ham.

For nylig har der været en tendens på sociale medier, hvor kvinder filmer og skammer mænd, der stirrer eller forfølger dem i fitnesscentret, i et forsøg på at vise, hvor ubehageligt det får dem til at føle sig.

Det viste sig dog, at Toby, der har en tendens til at "stirre ud i det fjerne", når han fokuserer, desværre stirrede direkte på kvinden.

Havde blindestokken med

I en samtale med Happy Hour Podcast sagde den blinde brite: "Jeg ved ikke rigtig, hvor jeg kigger meget af tiden, medmindre jeg taler med nogen, som jeg ved, at jeg taler til. Så prøver jeg at se i den retning."

"Så jeg stirrede bare lige frem, og desværre var der en kvinde, der lavede nogle øvelser. Jeg ved ikke, hvad hun lavede, om det var nogle squats (knæbøjninger, red.) eller hvad som helst, hvor man måske er i en mere sårbar position og ikke ønsker at blive stirret på."

"Hun kom hen til mig, og jeg vidste ikke, at hun talte til mig i starten, fordi jeg ikke gør noget forkert. Jeg fokuserede bare på mig selv."

"Hun sagde noget i retning af 'Hvorfor bliver du ved med at stirre på mig? Stop. Lad være med at være klam'.

"Jeg var sådan 'Åh nej undskyld, jeg er blind'. Jeg havde min stok med, den var foldet op i mit skød, men hun accepterede ikke min forklaring".

I en separat TikTok-video om hændelsen forklarede Toby, at kvinden fortalte hende at "holde kæft" og stormede afsted for at få fat i en træningsmedarbejder, som bad ham om at gå.

Revser den klamme procentdel

Toby, som er opmærksom på kulturen i at forsøge at fange træningssnapperne på fersk gerning, formoder, at kvinden troede, at hans stok var en rekvisit som forklædning.

I sin TikTok-video tilføjede Toby: "Fitness skal være et sikkert sted, hvor alle føler sig godt tilpas, men jeg lover dig, at ikke alle fyre i træningscentret er klamme."

Folk påpegede, at kvinden var berettiget til at henvende sig til ham, hvis han stirrede, men Toby tilføjede, at selvom han var enig, burde hun have accepteret hans begrundelse og undskyldning.

Han tilføjede: "Det er så trist, at nogle kvinder føler sig utilpas eller ængstelige, når de er i fitness på grund af en lille procentdel af mænd, der opfører sig upassende. Det er også rigtig trist, at opmærksomhed omkring handicap bare ikke er god nok i øjeblikket, og når du blander de to sammen, er situationer, som den jeg beskrev, meget mere tilbøjelige til at opstå."