Billist får bøde på 1200 kr. for at parkere i sin egen indkørsel

Virale historier

13/06/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

En radiovært deler billede af sin uheldige parkering, som endte med at koste ham 1200 kr. Det på trods af, at han parkerede i sin egen indkørsel.

En dyr lærestreg

Angus Kelleher fra Sydney, Australien, har sat gang i en debat, efter han blev idømt en bøde for en ulovlig manøvre.

Radioproduceren vendte for nyligt hjem, og parkerede sin bil udenfor, som han jo gør på daglig basis.

Men selv om regnede med, at det var okay, endte Angus med en bøde på $283 AUD (ca. 1200 kr) for at parkere ”en smule” hen over fortovet.

Efter at have modtaget bøden besluttede Angus at finde ud af, hvad lytterne i radioen syntes om situationen, og delte et billede af sin parkering.

Mens han indrømmede, at det nok skabte en lille forhindring på fortovet, mente han ikke, at bøden var berettiget, da folk havde masser af plads til at komme rundt om bilen.

Han fortalte kollegaen Ben Fordham: "Det er egentlig meget nemt, der er intet græs, det er ikke en gade, folk kan nemt komme forbi... Jeg tror endda, at en varevogn kan komme rundt om."

Se billedet af parkeringen nederst i artiklen.

Lignende situation i England

Men det er ikke kun ’down under’ i Australien, hvor bilister risikerer at rende ind i den slags bøder.

I Blighty, England blev en bilist beordret til at betale over 8000 kr. efter at have anfægtet en bøde, de modtog for parkering langs de hvide zig-zag-linjer, man ofte ser på vejene i England.

Disse zigzag-linjer findes ved fodgængerfelter, og i færdselsloven står der: "Indkørsel til og frakørsel fra et fodgængerfelt er markeret med zigzag-linjer. Det betyder også, at du ikke må parkere på dem eller overhale køretøjet foran dig, når du nærmer dig krydset.

"Parkering her vil blokere udsynet for fodgængere og den nærgående trafik. 

En talsmand for Lymme Police udtalte på det tidspunkt: "Chaufføren anfægtede billetten, og sagen blev behandlet ved Warrington Magistrates mandag den 25. april.”

"Han blev fundet skyldig, og det resulterede i en samlet bøde på 8705 kr."

Foto: 2GB