Så lang tid går der i gennemsnit, før "jeg elsker dig" bliver sagt

Videnskab

15/08/2023

Foto:  Pexels @JasmineCarter
Foto: Pexels @JasmineCarter

Skrevet af Emil B.

Hvor hurtigt sagde du "Jeg elsker dig" til din partner? Nu afslører videnskabsfolk den gennemsnitlige tid det tager for par at sige "Jeg elsker dig" – og hævder at mænd er mere tilbøjelige til at sige det først.

Fra det første kys til at møde vennerne er der flere nøglebegivenheder, som par håber at nå, når de begynder at date. Nu har forskere kastet nyt lys over et af de mest betydningsfulde skridt - at sige 'Jeg elsker dig'.

Det fortæller Daily Mail.

Eksperter fra Abertay University i Dundee fandt ud af, at mænd i flere lande og kulturer er mere tilbøjelige til at indrømme deres kærlighed først. I gennemsnit udtaler mænd disse specielle tre ord 107 dage (3,5 måneder) ind i et forhold, ifølge forskerne.

Til sammenligning venter kvinder lidt længere og indrømmer deres følelser efter 122 dage (fire måneder), i gennemsnit.

Studiet bag undersøgelsen

I studiet, der først blev rapporteret af The British Psychological Society, forsøgte forskerne at forstå den gennemsnitlige tid, det tager for folk i forskellige lande og kulturer at sige: "Jeg elsker dig".

Holdet fik hele 3.109 deltagere fra Australien, Brasilien, Chile, Colombia, Frankrig, Polen og Storbritannien (70 procent kvinder og 30 procent mænd), der blev bedt om at udfylde flere online spørgeskemaer.

I den første undersøgelse besvarede deltagerne seks spørgsmål om kærlighedserklæringer, herunder hvilken partner der sagde: "Jeg elsker dig" først i deres seneste forhold.

Derefter blev de spurgt, hvor længe ind i forholdet de begyndte at overveje at sige "Jeg elsker dig", hvornår de faktisk sagde det, og hvornår deres partner sagde det.

Til sidst blev de spurgt om deres tilknytningsstil og hvordan de følte, da deres partner erklærede deres kærlighed.

Resultaterne afslørede, at mænd i seks ud af de syv lande var mere tilbøjelige til at indrømme deres kærlighed først.

Mænd tænkte på at sige "Jeg elsker dig" 69 dage (2,2 måneder) inde i et forhold, mens kvinder overvejede det efter 77 dage (2,5 måneder).

Når det kom til faktisk at sige det, indrømmede mænd deres kærlighed efter 107 dage (3,5 måneder) i gennemsnit – 15 dage hurtigere end den gennemsnitlige kvinde.