Sådan vil NASA advare menneskeheden, hvis verden en dag er ved at gå under

Videnskab

24/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Liam T.

Selvom det ikke ligefrem er en overhængende fare, så er planerne allerede klar.

NASA har planen på plads, hvis det værste skulle ske, og vi ender med at blive fanget i den uundgåelige situation, hvor en asteroide tumler mod Jorden, og der ikke er noget vi kan gøre.

Hernede på Jorden er vi blevet ret gode til at opdage genstande i rummet, der kommer imod os, så vi ville få en advarsel, hvis noget stort fløj mod os.

Dinosaurerne lærte på den hårde måde, hvor katastrofalt et asteroideangreb ville være for vores planet, så hvis vi nogensinde ender med at blive ramt af en asteroide, ved vi, hvordan vi kan meddele nyheden.

Ifølge Business Insider ville vi sandsynligvis vide, at der var en asteroide på vej, og en gruppe astronomer rundt om i verden, der arbejder med NASA, kendt som International Asteroid Warning Network (IAWN), ville meddele det.

Først og fremmest ville de tjekke at menneskehedens undergang på grund af en gigantisk rumsten faktisk ville ske, da det ville være ret pinligt at erklære, at vi alle skulle dø og så det ikke skete.

Konkret rækkefølge

NASA ville derefter udsende en officiel advarsel, først til regeringen i det land, hvor asteroiden var forudsagt at ramme og derefter stort set alle andre steder.

Derfra ville regeringen frigive en formel erklæring til folket, og FN ville få det at vide.

Afhængigt af hvor lang tid der var før katastrofen, så ville de give det direkte svar.

Hvis en asteroide var år væk, kunne vi sandsynligvis sende den en anden vej, og forhindre den i at ramme Jorden.

Mindre end fem år før nedslaget vil sandsynligvis kræve, at asteroiden bliver ødelagt i stedet for at blive omdirigeret.

At fange en asteroide blot måneder fra at ramme vores planet ville ikke være ideelt, da der stort set ikke er noget, vi kunne gøre i den situation.

Heldigvis har vi en tendens til at spotte asteroider årtier før de nogensinde potentielt kunne ramme os.

Næppe en ting at ligge søvnløs over

Du behøver dog ikke bekymre dig om, at dette sker i den nærmeste fremtid.

Denne artikel er nemlig ikke skrevet, fordi noget forfærdeligt er på vej, og det er blevet besluttet, at offentligheden skal vænne sig til tanken om forestående, uundgåelig død.

Hvis asteroide var på vej mod os, har vi desuden nogle potentielle måder at stoppe det på, selvom det er på kollisionskurs med Jorden.

En sådan idé var at affyre en eller flere atombomber i rummet nær asteroiden i håb om, at eksplosionen ville skubbe den ud af kurs.

Vi ville sandsynligvis have brug for flere års varsel i det tilfælde, da den krævede indsats vil være langt mindre i forhold til en omdirigering, jo længere væk asteroiden er.

Indtil videre er den mest effektive idé til at afbøje en asteroide noget, der kaldes 'kinetisk påvirkning', hvilket grundlæggende betyder, at vi slår den ud af kurs ved at tvinge en kollision med et objekt med høj masse.

Den teknik er blevet afprøvet, og den har virket indtil videre.

Kilde: LadBible