Adfærdsekspert: Denne leg må du ALDRIG lege med dit barnebarn

Videnskab

15/10/2023

Video: TikTok @apparentlyparenting
Video: TikTok @apparentlyparenting

Skrevet af Emil B.

Alle forældre ender med at deltage i tossede lege med deres børn, og de fleste af dem er harmløse. Men en ekspert har advaret om et spil, du aldrig bør spille.

Når dit barn er ved at gøre noget, du ikke ønsker, er der en metode, du aldrig bør anvende for at stoppe dem. Adfærdsanalytiker og far til fire, kendt som ApparentlyParenting, der "ønsker at hjælpe forældre med at opdrage deres børn," har advaret mødre og fædre om, at dette særlige "spil" er det, du aldrig bør spille med dine børn, hvis du ønsker, at de skal lytte til dig.

Og i en video på TikTok forklarer han, at der er en virkelig simpel løsning for at opfordre dine børn til at opføre sig ordentligt med det mindste besvær, ingen tantrums, ingen tårer og en masse sjov.

Eksperten, der har 28.000 følgere på det sociale medie, siger: "Du kan lege hvad som helst spil, du vil, med dine børn, undtagen ét. Prøv aldrig at spille 'Vil du stoppe mig? spillet'"

Sådan ser det ud i praksis

Videoen viser et ungt barn, der er ved at være uartig, og han siger til ham: "Tænk ikke over det, nej, nej, nej, lad hellere vær med det," og han tilføjer derefter: "For dig er det irriterende, for dem er det sjovt."

Han forklarer derpå, at du "i stedet skal ignorere det og dirigere dem et andet sted hen. Gå videre til næste ting. Med tiden vil de finde ud af, at det spil, de plejede at finde sjovt... er virkelig kedeligt, fordi det ikke giver dem noget af det, de ønsker.

I videoen leger han derefter med en perlearmbånd og stiller spørgsmålet: "Jeg undrer mig over, hvor mange der er her? Lad mig tælle."

I forlængelse af temaet omdirigering tilføjer han yderligere et par eksempler: "Jeg ved ikke, om jeg skal have en cookie efter aftensmaden, eller om jeg skal have noget frugt. Jeg kan ikke tro, vi så den frø i dag, jeg ser aldrig frøer."