Vingegaard brager frem: Kun overgået af én på verdensranglisten

Underholdning

19/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Der er 3 danskere i top 10!

Det er nok ikke gået nogen danskeres næse forbi, at Jonas Vingegaard har haft et - lad os sige - ganske godt år på cyklen.

Ikke nok med, at det danske cykelfænomen vandt Tour de France for andet år i træk (i imponerende stil), men efter weekenden stod det også klart, at Vingegaard slutter sin sæson af med en andenplads i det store spanske etapeløb Vuelta España.

Ikke overraskende betyder det også, at Vingegaard er at finde helt fremme på den opdaterede verdensrangliste fra Det Internationale Cykelforbunds (UCI) hjemmeside.

Faktisk indtager den stille jyde en andenplads på listen, og han bliver kun overgået af sin nærmeste konkurrent i Tour de France, slovakken Tadej Pogacar.

Udover den samlede andenplads i Vuelta España sikrede Vingegaard sig også to etapesejre i Spanien, og derfor er der ikke meget at sige til, at han tager de to pladser frem på listen, så han altså nu ligger på andenpladsen.

3 danskere i top 10

Kigger man lidt længere nede på listen, er der også danske navne at finde.

Mads Pedersen er faldet en enkelt placering tilbage og ligger på femtepladsen, og top 10 bliver rundet af med det tredje danske islæt i form af Mattias Skjelmose, der lige netop sniger sig ind på tiendepladsen på listen.

Vingegaard har indstillet sæsonen for resten af 2023, og derfor er der formentlig ikke noget, der for alvor kommer til at ændre sig for den højest placerede dansker på listen, før sæsonen 2024 skydes i gang.

I cykelsporten taler man om tre helt store Grand Tour-etapeløb, nemlig Tour de France, Vuelta España og Giro d'Italia - og ser man på 2023-sæsonen kan man vist roligt sige, at Vingegaards hold, Jumbo-Visma, har haft en ganske godkendt sæson.

Giro d'Italia blev nemlig vundet af Vingegaards holdkammerat, Roglic Primoz, inden Vingegaard altså tog sejren i Tour de France, og Vueltaen sluttede med, at Jumbo-Visma-hjælpekøreren Sepp Kuss stod øverst på skamlen, da vinderen skulle fejres i Madrid.

Alle de tre øverste placeringer i det spanske etapeløb gik i øvrigt til Jumbo-Visma - Vingegaard tog andenpladsen, og Primoz tog sig af tredjepladsen.