Vandt 1 million i Lotto: Havde den mest jyske reaktion nogensinde

Underholdning

06/09/2023

Foto: Danske Spil
Foto: Danske Spil

Skrevet af J. Bøgen

”Så stod der en million på kontoen. Det plejer der ikke at gøre”.

En mand fra Esbjerg Kommune tog det heeeelt stille og roligt, da han en søndag loggede ind på sin Danske Spil-app for at se, om han havde vundet i Lotto.

”Jeg havde tjekket min kupon om lørdagen, men så søndag morgen ville jeg lige ind for at se gevinst-overblikket. Og så stod der en million kroner på kontoen. Det plejer der ikke at gøre,” fortæller manden, som selv blev overrasket over, hvor stille og roligt, han tog det.

”Jah, man tror jo, at man går amok og råber og skriger, når man vinder den store gevinst. Men det gør jeg åbenbart ikke. Jeg tager det stille og roligt. Jeg gik ind til min kone i soveværelse og sagde ’jeg tror, jeg har vundet en million.’ Men det troede hun ikke på. Hun var i hvert fald skeptisk,” fortæller manden. Stille og roligt.

Vestjyde oppe i alderen

Manden mener selv at hans rolige reaktion kan hænge sammen med, at han dels er lidt oppe i alderen, og dels at han er fra det vestligste Jylland.

”Hvis jeg havde været 25 år, så havde jeg jo nok været lidt mere spontan og knapt så fornuftig. Også selv om jeg samtidig er vestjyde,” siger manden.

Det er nogle år siden, at manden var 25, og derfor står de fleste af pengene stadig i netbanken, hvor manden med jævne mellemrum lige kigger ind for at se, om det nu virkeligt er rigtigt nok, at han har vundet så mange penge.

”Bare for at se, om de er der, fordi… jeg er ikke vant til, at der står over en million,” som manden siger.

Skal glæde de nærmeste

Når han igen har kigget i netbanken og forsikret sig om, at der stadig står rigtigt mange penge, så har han det godt. For så ved han, at han har råd til at glæde de nærmeste.

”Det er da en rar følelse. Det giver en sikkerhed, og man kan give sin børn lidt penge og en bedre ferie. Det er mest det, der giver en rar fornemmelse. Det er faktisk rigtigt dejligt at opleve, at der er flere, der bliver glade. Det er en god ting. Og ja, det er også sagt på vestjysk,” siger manden.

Det er dog ikke hele gevinsten, der står i banken. Børnene har fået hver deres portion at bruge af, og der er også gået lidt penge til en sommerferie med familien.