Store ændringer hos DR: Flere programmer får kniven

Underholdning

24/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Samtidig får en række medarbejdere ikke forlænget deres ansættelse.

I torsdags blev det offentliggjort, at der er store ændringer på vej på radiokanalen P3.

Fagmediet Journalisten skrev således, at der var strategiske ændringer på vej til det, der er kendt som DR's ungdomskanal, når det gælder radio, men i første omgang blev det ikke bekræftet, hvilke programmer der ville blive droppet fra nytår.

På et møde fredag blev planen eftersigende gennemgået for medarbejderne på radiokanalen, og efterfølgende har Ekstra Bladet erfaret, at der er tale om hele 11 programmer, som altså i fremtiden ikke længere vil komme ud i æteren.

Ifølge mediets oplysninger drejer det sig blandt andre om:

  • De 17%

  • Formiddagen med Frederik og Frederikke

  • Vidundergrunden

  • Neonlys

  • Weekendmorgen

Det skal siges, at det ikke er blevet bekræftet fra P3's side, at de fem ovenstående programmer er blandt dem, der ikke bliver videreført, men det er dog bekræftet at der bliver skåret i medarbejderstaben.

9 stillinger

I alt er der fem tidsbegrænsede ansættelser, der udløber, mens fire freelancere bliver sagt op, som følge af programlukningerne og det nye strategiske fokus hos radiokanalen.

Det fremgår dog, at flere af disse medarbejdere, har fået tilbudt noget alternativt af DR.

Isabella Hindkjær blev tilbage i marts måned sat i spidsen for P3, og i den forbindelse fortalte hun i en pressemeddelelse fra DR, at der sammen med hende ville komme ændringer:

"P3 er den førende institution for original og relevant formidling til danske unge. Jeg glæder mig helt vildt til at være med til at sætte retningen for fremtidens lydunivers, udvikle nye dagsordensættende formater og udbygge P3’s position på tværs af platforme sammen med nogle af de absolut dygtigste mennesker i branchen."