Stor ændring på vej hos DR - fremover skal alle logge på, hvis de vil bruge denne funktion

Underholdning

22/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Målet er at give brugerne en mere personlig oplevelse.

Hvis du er en af de mange danskere, der ynder at bruge DR's streamingtjeneste, DRTV, skal du indstille dig på ændringer inden for en overskuelige fremtid.

For hvis du fremover stadig vil have mulighed for at se "Nul stjerner", "Gift ved første blik", "Spise med Price" og alle de andre programmer, når det paser dig, skal du fremover lave et login for at kunne bruge DRTV.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

I løbet af næste år

I dag er det op til brugerne, om de vil logge ind eller bare klikke sig rundt i indholdet uden en profil, men i løbet af 2024 bliver login obligatorisk – det er fortsat gratis at oprette login.

"Tidligst i andet kvartal 2024 gør vi det obligatorisk, at man skal logge ind, hvis man skal kunne tilgå vores samlede ondemand-tilbud, men man kan fortsat se livekanalerne uden et login," siger Lasse Bastkjær Jensen, direktør for Strategi og Brugere i DR.

Tanken bag det nye initiativ er, at det skal give brugerne et DRTV-tilbud, der er mere relevant for netop dem, lige meget hvor og hvornår de ser programmer.

Man kan nøjes med at lave et enkelt login, hvor man så har individuelle profiler under det login, ligesom vi kender det fra andre streamingtjenester.

Skal være enkelt

Årsagen til enkelt-login-løsning skal blandt andet findes i, at det skal gøres så nemt for brugerne som muligt. Derfor har DR også løbende været i dialog med Ældre Sagen om, hvordan det nye koncepte bedst bliver ført ud i livet.

Maria Luisa Højbjerg, underdirektør i Ældre Sagen, siger:

"Vi sætter stor pris på, at DR har haft fokus på at involvere og udvikle deres løsning i samarbejde med dem, der er mere eller mindre digitalt udfordrede. Det er alfa og omega, at der ikke er nogle, der lades i stikken, når vi i vores samfund udvikler nye digitale løsninger, som har betydning for en bred skare af danskere."

Danskere, der har brug for hjælp, kan ringe til DR Brugerkontakt på telefon 3520 3520 og få hjælp, eller de kan benytte hjælpevideoer og vejledninger, der trin for trin viser, hvordan de skal gøre.