De seks Parkmuseer omkring Kongens Have, Botanisk Have og Østre Anlæg lancerer nu en podcastrække på tre afsnit om deres spektakulære samlinger og historie.
De seks museer er Arbejdermuseet, Davids Samling, Den Hirschsprungske Samling, Rosenborg Slot, SMK – Statens Museum for Kunst og Statens Naturhistoriske Museum.
Her er smukke 1400-tals madonnaer og danske landskaber, hvor sommervinden leger med guldalderfantasien. Glimtende kongekroner og osmanniske ryttere til hest med årvågne falke. En drabelig narhvalstand med bid i og røde faner med smæld i.
Der er vitterligt noget for enhver smag på de seks Parkmuseer, og det er historierne bag denne rigdom af musealt indhold, som Parkmuseernes nye podcastrække kommer rundt om.
Tre afsnit
I det første afsnit besøger podcastproducenten Rikke Mia Skovdal Rosenborg Slot og Statens Naturhistoriske Museum og hører bl.a. historien om oldtidsforskeren Ole Worm.
Han var Christian 4.’s livlæge og grundlægger af Danmarks første naturhistoriske samling og dermed også det nuværende Statens Naturhistoriske Museum på Øster Voldgade.
Christian 4. blander sig også i afsnittet, for lige på den anden side af gaden ligger hans lystslot Rosenborg, hvor overtroen havde overhånden.
Andet afsnit byder på et besøg bag kulissen på Davids Samling ved museumsdirektør Joachim Meyer og på Den Hirschsprungske Samling ved museumsinspektør Rasmus Kjærboe.
Det er begge museer, der blev grundlagt for private formuer af nogle af tidens førende kunstsamlere i henholdsvis 1800- og 1900-tallet.
I tredje afsnit bindes Arbejdermuseet og SMK - Statens Museum for Kunst sammen. SMK åbner i sensommeren 2024 en særudstilling om kvindelige nordiske malere fra perioden 1870-1910 med titlen ”Against All Odds – Historiske kvinder og nye algoritmer”, mens Arbejdermuseet med særudstillingen ”Kvindeliv” har sat fokus på 1900-tallets kvinder i arbejderhistorien. Koordinator på SMK-udstillingen Mathilde Schytz Marvit og kurator på Arbejdermuseet Rikke Lie Halberg tager lytterne med ind i dette spændingsfelt.
Podcasten ”Parkmuseerne - På den grønne gren” findes, hvor man normalt henter sine podcasts.