Sandt eller falsk: Stewardesse giver svar på 6 myter om flyrejser

Underholdning

21/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Har du for eksempel spekuleret over, om man faktisk bliver mere fuld, hvis man drikker ombord på et fly?

Hvis du nogensinde har fløjet med et fly, ved du, at der er masser af spekulationer om flyrelaterede ting man under sig over.

Det er typisk ting såsom overvægtig bagage, hvor affaldet fra flytoilettet ender efter man har skyllet ud (hint - det ender ikke ude i luften), og om du bliver mere beruset, når du er på et fly, end når du sidde på en bar med vennerne.

Stewardessen Brodie Capron, der poster på TikTok som @brodie.capron, afslører på de sociale medier nogle almindelige myter om flyrejser - herunder hvorvidt postevand er sikkert at drikke på en et fly, og hvorfor vindues skærmene skal være oppe, når flyet letter.

Vand fra hanen eller flaske?

Mange mennesker spekulerer på, om du kun skal drikke vand på flaske på flyvninger, da rygter cirkulerer om, at filteret til vandet sjældent bliver renset.

Men Brodie afliver denne myte ved at sige, at postevandet på Virgin Australia-flyvninger er sikkert at drikke.

"Er vandet sikkert at drikke? Ja, det er det. Det er filtreret, og det er rent," lyder det fra stewardessen.

Passagerer har afgørende rolle

Brodie siger også at grunden til, at vinduesgardinerne skal være oppe, når flyet letter, er, at det kun er passagererne der kan se motorerne, for det kan stewardesserne nemlig ikke.

Hun tilføjer: "Det er passagererne, der er nødt til at give os besked, hvis der sker noget med motoren, som de kun kan se."

Kabinebesætningsmedlemmet præciserede også, at affald fra toiletterne ombord ikke bare "smides ned i himlen" - det går i en spildevandstank, der tømmes ved slutningen af flyvningen.

Hun beroligede også folk med et almindeligt spørgsmål, som kabinepersonalet ofte bliver stillet:  "Kan dørene pludselig åbne midt i flyvningen? Hvortil hun svarer: "medmindre du har en helt vild superkræft  styrke, så nej."

Brodie bekræftede også, at grunden til, at din håndbagage skal have en vis vægt eller mål, skyldes det faktum, at overskabene "kun kan holde til så meget vægt."

Bliver du mere fuld i luften?

Og hvis du spekulerer på, om du bliver mere fuld ombord på et fly, er svaret ja, "på grund af den lavere iltprocent i luften, er virkningerne af alkohol større" ifølge Brodie.

Med dette i tankerne opfordrede hun folk til at tænke sig en ekstra gang om, når du drikker ombord på et fly. 

I kommentarerne takkede folk Brodie for hendes viden, og en person kommenterede: "Meget interessant, noget af det du nævner er også bare sund fornuft, tænkte jeg, men altid godt at vide. Tak!"

En anden skrev: "Du har beroliget mine nervøse tanker om det med, at flydøren kan åbne sig mens jeg flyver."

Brodie modtog også mange komplimenter om, at hun var et "fantastisk" kabinebesætningsmedlem.

Kilde: The Mirror