Revyernes Revy 2024: Her er årets konferencier og producent

Underholdning

04/07/2024

Arkivfoto: Shutterstock
Arkivfoto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Publikum kan se frem til en aften, hvor den forgangne sæsons bedste revyer og revykunstnere hyldes, samtidig med at et stærkt underholdende potpourri af de bedste sketches fra revyerne fremføres.

I år finder Revyernes Revy sted den 4. august kl. 17 i Cirkusrevyen på Bakken, hvor gæsterne kan se frem til en aften, der fejrer sæsonens stærkeste revyer og revykunstnere.

I løbet af aftenen uddeles syv priser, mens publikum også får muligheden for at opleve en revyforestilling, der samler de bedste sketches og numre fra årets sommerrevyer.

Rollen som konferencier indtages af den rutinerede revykunstner Leif Maibom, som bl.a. er grundlægger af Sønderborg Sommer Revy, hvor han både har været kunstnerisk leder, instruktør, skuespiller og hovedforfatter.

Leif Maibom har selv modtaget prisen som ’Årets Revyforfatter’ hele tre gange og i 2018 modtog han desuden prisen som ’Årets Æreskunstner’.

Producenten på årets show bliver den lige så garvede Martin Miehe-Renard, som flankeres af Bo Skødebjerg som medproducent. Martin Miehe-Renard har arbejdet med revyer som både forfatter og instruktør siden 1982, og han fik i 1986 prisen som ’Årets Revyforfatter’.

Han er også kendt for at have instrueret og skrevet adskillige film i serierne ’Min søsters børn’ og ’Far til fire’.

Leif Maibom og Martin Miehe Renard udtaler:

”Vi glæder os til at byde indenfor til en forrygende og underholdende aften, hvor vi kan præsentere et vaskeægte overflødighedshorn af de allerbedste revyperler fra sæsonen og samtidig hylde alle de fantastiske mennesker, der har gjort den forgangne revysæson enestående.”

Revy har været en del af dansk kultur siden Grundlovens indførelse

Revyen kom til Danmark i 1849 – samme år, som Frederik den 7. underskrev Grundloven. Danmarks nye forfatning gav nemlig danskerne ytringsfrihed og dermed mulighed for at ytre sig både kritisk og satirisk.

Således blev den allerførste revy spillet nytårsaften 1849 på Casino-teatret i København, og siden 1873 har Danmark haft den traditionsrige sommerrevy, som vi i dag har en hel vifte af.

For 46 år siden, i 1978, blev Revyernes Revy etableret, og lige siden er Danmarks bugnende udbud af revyer blevet fejret. Revyen opstod, da det var blevet svært at drive Skuespillerforeningens Hus på Bispebjerg, og derfor foreslog flere, heriblandt Dirch Passer, at lave Revyernes Revy for at samle penge ind til fordel for Skuespillerforeningens humanitære arbejde.

Steen Stig Lommer, som er formand i Skuespillerforeningen, siger:

”Enhver revy er i sig selv en fantastisk fejring af genren og alt det, den rummer af bidende satire og fantastisk hittepåsomhed, men der er noget helt særligt over den fejring, som Revyernes Revy repræsenterer. Her bliver det tydeliggjort præcist, hvor alsidig, nyskabende og stærkt underholdende revygenren er, og dét er en sand fornøjelse at være vidne til!”

Overskuddet fra Revyernes Revy går fortsat til Skuespillerforeningens humanitære arbejde.

Køb billet til Revyernes Revy her: https://teltet-bakken.dk/revyernes-revy/information

Om priserne, der uddeles ved Revyernes Revy

  • Der uddeles syv priser i alt, og den mest fornemme er ’Årets Dirch’, som naturligvis er opkaldt efter medinitiativtageren til Revyernes Revy. Prisen tildeles sæsonens bedste revykunstner, og blandt tidligere vindere finder man navne som Bodil Jørgensen (2023 og 2014), Bente Eskesen (2022), Henrik Koefod (2019) og Ulf Pilgaard (2012 og 2006).

  • Der uddeles også en pris til ’Årets Talent’, og blandt denne kategoris tidligere vindere finder man Teit Samsø (2023), Kasper le Fevre (2019), Paw Henriksen (2015) og Silas Holst (2014).

  • De øvrige priser er ’Årets Revyforfatter’, ’Årets Revykomponist’, ’Årets Æreskunstner’, ’Årets Revy’ og ’Revyprisen’. Sidstnævnte gives til en person, der har ydet noget ganske særligt inden for revyen set i et meget bredt spektrum, mens ’Årets Æreskunstner’ gives til en skuespiller, der har betydet særligt meget for revyen som genre.