Planlægningen er i gang: GHer kommer der skøjtebane og julemarked i København

Underholdning

24/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Med et halvt år til jul kan skøjteglade københavnere allerede nu begynde at glæde sig.

Selvom kalenderen viser juni måned, og sommeren, om end sporadisk, har vist sit ansigt, så er forberedelserne til den kommende julesæson allerede i gang.

I år kan københavnerne blandt andet se frem til opsætningen af en endnu større skøjtebane på Kongens Nytorv.

Politikerne på Københavns Rådhus har sagt ja til at give Copenhagen Christmas ApS (KCC) tilsagn til, at de i de kommende tre sæsoner kan opsætte en skøjtebane rundt om Krinsen på Kgs. Nytorv i forbindelse med et tilhørende julemarked.

Skøjtebanen vil være åben for alle mod betaling i stil med det, man allerede kender fra skøjtebanen ved Broens Gadekøkken.

Skal højne kvaliteten af julemarkeder

Udvalgets tilsagn er et led i de politiske ambitioner om at højne kvaliteten af de julemarkeder, som i de senere år er blevet et fast indslag flere steder i byen i ugerne op til jul.

To arrangører har ansøgt om at få lov til at opsætte en skøjtebane og afholde julemarked på Kgs. Nytorv.

Det var dog Teknik- og Miljøforvaltningens vurdering, at KCC’s ansøgning bedst imødekommer de tidligere politisk vedtagne rammer for julemarkeder i København.

Fra politisk side er der et ønske om, at julemarkederne i København i langt højere grad skal være lokalt forankrede og med inddragelse af byens borgere og erhvervsliv.

Rammerne og visionerne var også en del af oplægget på en workshop, som Københavns Kommune var vært for tidligere på året. Her deltog flere parter på området og bidrog med yderligere input og ønsker til fremtidens julemarkeder i byen.

“Jeg er glad for, at de ambitioner, som vi har politisk, og som jeg også oplever bred opbakning til, nu begynder at vise sig i de ansøgninger, som vi får ind forud for den kommende julesæson. Forhåbentlig kan julemarkedet og skøjtebanen på Kongens Nytorv være det første af sin slags, som i langt højere grad giver noget tilbage til København.” siger Teknik- og Miljøborgmester Line Barfod (EL).