Netop skudt i gang: Hvad har Lars Løkke, Bill Gates og Oprah Winfrey til fælles?

Underholdning

23/06/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Det er 10 år siden, den så dagens lys, og nu gør den comeback.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

I år er det ti år siden, at den såkaldte Ice Bucket Challenge blev lanceret, og den 21. juni skydes jubilæet i gang.

Ideen var simpel. Lad kendte og ikke-kendte hælde en spand isvand over sig selv, udfordre en eller flere til at gøre det samme og lade en videooptagelse af dette leve på de sociale medier og evt supplere dette med en donation til forskning i ALS.

Siden ideen blev født for ti år siden, har mange taget ice Bucket Challengen - både herhjemme og i udlandet.

I Danmark har bl.a. Mads Mikkelsen og Lars Løkke været med til at hælde isvand over sig selv, og også en lang række verdensnavne har gjort det samme.

Nu håber det internationale ALS-samfund, at succesen vil gå endnu en sejrsrunde mere, og at mange igen vil udføre en Ice Bucket Challenge, så der forhåbentlig snart kan komme en behandling til dem der har ALS.

"Mange kalder ALS for den værste sygdom der findes"

Den aktive gruppe i Muskelsvindfonden kaldet ALS I FOKUS kæmper for at øge kendskabet til ALS og samle midler til forskning i ALS, og en af initiativtagerne håber, at danskerne vil bakke op:

“Hvert år får ca 150 danskere konstateret den alvorlige sygdom ALS, og ca. 400 lever med ALS i Danmark. Gennemsnitslevetiden er 2-4 år. Som familie bliver man ramt fuldstændig fatalt og indgribende og også derfor mange kalder ALS for den værste sygdom der findes. Der er stadig brug for, at vi sætter fokus på denne alvorligee sygdom, og vi håber derfor, at kendte såvel som ikke-kendte vil gennemføre en Ice Bucket Challenge i løbet af sommeren. De må meget gerne udfordre andre til at gøre det samme,” siger Rie Pedersen fra ALS i Fokus, som en aktiv gruppe under Muskelsvindfonden.

Rie Pedersen har selv mistet sin bror til ALS efter 3 år, hvor han oplevede at kunne mindre og mindre, fordi sygdommen ødelægger hjernens og rygmarvens nervesignaler.