Nu starter French Open - og danske tennisfans har lige fået en kæmpe gave

Underholdning

26/5/23 | 10:41

Foto: Aleksandra Szmigiel/Reuters/Ritzau Scanpix/TV 2
Foto: Aleksandra Szmigiel/Reuters/Ritzau Scanpix/TV 2

Skrevet af J. Bøgen

Du får nemlig mulighed for at se Holger Runes kampe, selvom du ikke har Discoverys kanaler!

TV 2 har erhvervet licens af rettighedshaveren Warner Bros. Discovery til at vise udelukkende Holger Runes kampe ved det forestående French Open, hvor den 20-årige dansker er blandt favoritterne.

Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Det er godt nyt for danske tennisfans, da French Open ellers vises på Discoverys kanaler, som mange danskere ikke har som en del af deres tv-pakke.

"Vi oplever en fantastisk interesse for Holger Rune, og derfor er det meget attraktivt for os at få adgang til at vise hans kampe i French Open, som måske er den grand slam-turnering, han har størst mulighed for at vinde. Holger Rune har momentum i øjeblikket. Det så vi, da han nåede finalen i Rom i sidste weekend, så vi er glade for også at kunne tilbyde vores seere at se Holger Runes kampe i French Open," siger TV 2s sportschef Frederik Lauesen.

Kun Rune

TV 2 og TV 2 Sport X viser udelukkende Holger Runes kampe ved French Open. Alle kampe fra grand slam-turneringen, inklusive Holger Runes kampe, kan ses på Eurosport og discovery+.

Holger Runes første modstander i French Open bliver amerikaneren Christopher Eubanks, som er nummer 75 på verdensranglisten, og danskeren, som rangerer som nummer seks i verden, kan først møde verdensetteren Carlos Alcaraz og Novak Djokovic i en eventuel finale på Roland Garros i Paris.

Hvis seedningerne i French Open holder, møder Holger Rune argentineren Sebastian Baez i anden runde, serbiske Miomir Kecmanovic i tredje runde, amerikaneren Taylor Fritz i ottendedelsfinalen og nordmanden Casper Ruud i kvartfinalen.

Lykkes det Holger Rune at besejre Casper Ruud og dermed gentage kunststykket fra sidste uges ATP Masters 1000-turnering i Rom, så bliver det potentielt til et gensyn i semifinalen ved French Open med russeren Daniil Medvedev, som danskeren tabte til i finalen i den italienske hovedstad. 

Runes første kamp ved French Open starter søndag d. 28. maj kl. 11.

TV 2 forlængede for nylig rettighederne til ATP Tour til og med 2026 og har også rettighederne til at vise WTA Tour med Clara Tauson til udgangen af 2026.

Der er også mulighed for, at en anden dansk spiller er at finde på det velkendte grus, når French Open går i gang. Kvindesingle-spilleren Clara Tauson er nemlig i gang med en kvalifikationsturnering, hvor hun har gode muligheder for at vinde, og dermed kvalificere sig til hovedturneringen.

Det vides ikke, om TV 2 vil forsøge at skaffe rettighederne til hendes eventuelle kampe også.