Næsten 20 år siden: Nu får ikonisk dansk film en efterfølger

Underholdning

24/04/2023

Foto: SF Studios
Foto: SF Studios

Skrevet af J. Bøgen

Det er tid til et gensyn med flere af de bærende karakterer fra den prisbelønnede film!

Nu kommer opfølgeren endelig til den massivt populære og prisvindende spillefilm KONGEKABALE fra 2004.

I dag starter Mikkel Serup nemlig optagelser på den politiske thriller MØRKELAND, som er baseret på Niels Krause-Kjærs krimiserie om journalisten Ulrik Torp.

MØRKELAND har Anders W. Berthelsen i hovedrollen som Ulrik Torp, mens der også er et gensyn med bl.a. Nicolas Bro og Charlotte Munck. Manuskript har Marie Østerbye stået bag, mens MØRKELAND er produceret af Meta Film ved producere Sara Namer og Morten Kjems Hytten Juhl samt executive producer Meta Louise Foldager. SF Studios håndterer distributionen i hele Norden.

Det skriver SF Studios i en pressemeddelelse.

Kun en efterfølger, hvis man ser den sådan

MØRKELAND er en filmatisering af Niels Krause-Kjærs anden roman ”Mørkeland” om journalisten Ulrik Torp og efterfølgeren til kæmpehittet ”Kongekabale”, der blev filmatiseret i 2004 og set af over 550.000 i biografen.

Men MØRKELAND er kun en sequel for det publikum, der ønsker at se den sådan. Som historie står den alene som en topaktuel og hæsblæsende politisk thriller om demokratiets status.

”Meget er ændret, siden KONGEKABALE udkom i 2004. Medierne, den politiske scene og naturligvis også publikum har udviklet sig drastisk, og vi må alle navigere i clickbaits og de sociale mediers ekkokammer. MØRKELAND er en ny fortælling om Ulrik Torp, sat en hel generation efter vi forlod ham som ung graverjournalist med livet og karrieren foran sig. Siden er 20 år gået, Torp er blevet voksen og gråsprængt, og karrieren er blevet skiftet ud med arbejdsløshed og midtvejskrise. Fra det ståsted havner han i midten af en ny politisk konspiration, som rejser spørgsmålet, om vi kan acceptere manipulation med demokratiet, når manipulationen har til hensigt at redde det,” siger instruktør Mikkel Serup.

Mikkel Serup har tidligere stået bag TV-serierne ”Livvagterne” (2009-2010), ”Friheden” (2018-2020) og ”Kastanjemanden” (2021), som vandt en Robert for Årets TV-serie, samt publikumssuccesen ”Klassefesten 2: Begravelsen” (2014) og ”Den bedste mand” (2017), som sikrede Søren Malling en Bodil for Bedste mandlige birolle og yderligere to Bodilnomineringer til Mikkel Boe Følsgaard og Lene Maria Christensen.

Udover Anders W. Berthelsen, Nicolas Bro og Charlotte Munck finder man også masser af nye unge talenter som Patrick A. Hansen, Sofie Nolsøe, Mathilde Arcel Fock, Simon Kongsted, Mathilde Eusebius, Ellaha Lack, Mohamed Djeziri (”Krudttønden” og ”Underverden 2”) og Sara Fanta (”Viften” og ”Sygeplejersken”) på rollelisten. Derudover medvirker erfarne kræfter som Lene Maria Christensen i rollen som politikeren Anne-Grethe Hulsig, Tommy Kenter i rollen som erhvervsmanden Otto Brathenberg og Ina-Miriam Rosenbaum som redaktionens Bedste Bente.

Det handler filmen om

Efter en fyringsrunde og længere tid på kontanthjælp ender Ulrik Torp i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, Dagbladet, hvor hans gamle kollega og nu chefredaktør, Henrik Moll, beder ham dække et mord på en ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet.

Sammen med unge praktikanter, Emma og Simon, kommer Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der ikke skyr nogen midler for at sikre sig, at magten bliver på de rette hænder.

Endnu en gang drages vi sammen med Torp ind i en politisk sammensværgelse - denne gang med selve fundamentet for vores samfund sat på spil.

MØRKELAND er produceret af Meta Film i co-production med Meta Film Stockholm & Film i Väst i samarbejde med SF, TV2, SVT & Yle. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut & Det Svenske Filminstitut og distribueres af SF Studios.